Ястремська виграла дебютний матч в Чжухаї

Друга ракетка України у двох сетах переграла Донну Векич з Хорватії

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№24 WTA) виграла дебютний поєдинок на малому Підсумковому турнірі в Чжухаї.
У середу 19-річна українка переграла в двох сетах представницю Хорватії Донну Векич (№20 WTA).
Чжухай. Груповий раунд
Даяна Ястремська (Україна) - Донна Векич (Хорватія) - 7:6(6), 6:2
Як і очікувалося, перша партія вирішила в цьому матчі майже все. Векич потрібно було обов'язково перемагати, інакше вона автоматично втрачала шанси на продовження турнірної боротьби. Ястремській можна було і програти стартовий сет, але витрачати сили на потенційну третю партію їй навряд чи хотілося.
Зі старту обидві тенісистки відмінно відігравали свої гейми. Донна Векич на найвищому рівні подавала першу подачу і Даяна могла нав'язати боротьбу лише з другого м'яча. Аналогічна ситуація була і під час подач Ястремської. Спочатку українка вигравала величезну кількість м'ячів божевільними ударами з форхенда, але поступово хорватка почала грати більш активно Даяні під бекхенд, раз по раз вибиваючи з неї невимушені помилки.
Старт першого сету залишився за українкою, вона навіть мала один брейкпоінт, але ближче до завершення партії з'явилися проблеми. У дев'ятому геймі Даяна відіграла два прихованих сетболи суперниці і партія з часом перейшла на тай-брейк, на якому більшу частину часу в рахунку вела хорватка. Донна навіть мала подвійний сетбол, але Даяна з рахунку 4:6 виграла чотири очки поспіль. Результатом цього стала розбита ракетка Векич.
Друга партія була не такою цікавою. По суті, гра йшла до брейка українки, який вона зробила в п'ятому геймі. Після цього Даяна ще трохи розслабилася і ледь не дозволила опонентці зрівнятися на трьох, але довела матч до перемоги, повторивши рахунок матчу Векич - Бертенс.
Таким чином, Донна Векич втратила всі шанси на вихід в півфінал. Ястремська розіграє єдину путівку в плей-офф в матчі з Кікі Бертенс.
Відзначимо, що третій матч в цій групі відбудеться в четвер.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 05 травня 2024, 16:51 2

Стефанос Циципас і Паула Бадоса більше не разом

Коментарі