Гвоздик поступився росіянину Бетербієву і втратив титул чемпіона світу

Українець програв в 10-му раунді після трьох нокдаунів

У Філадельфії на арені Liacouras Center відбувся об'єднавчий бій у напівважкій вазі, в якому зійшлися два чемпіони світу - українець Олександр Гвоздик і росіянин Артур Бетербієв, які боксували пояси за версіями WBC і IBF.

Перед боєм експерти боксу і букмекери віддавали невелику перевагу Гвоздику: українець мав перевагу в антропометрії і впродовж професійної кар'єри боксував з більш іменитими суперниками. Рекорд Бетербієва теж викликав повагу - 14 перемог нокаутом в 14 поєдинках. Зустрічалися суперники і на аматорському ринзі: в 2009-му році Бетербієв переміг після зняття українця.

Поєдинок розпочався з місця в кар'єр. Бетербієв пішов з перших секунд в атаку, Гвоздик добре рухався і пробивав двійками. На останніх секундах раунду Бетербієв борцівських прийомом завалив українця на канвас і суддя несподівано зарахував нокдаун. Це обурило не тільки глядачів, а й тренера Гвоздика - Тедді Атласа, який вийшов до рефері. І той перед початком другого раунду повідомив трьом суддям, що скасовує нокдаун.

ВІДЕО БОЮ

Гвоздик, володіючи перевагою в довжині рук, працював на дальній дистанції, активно використовуючи джеб. Бетербієв зробив ставку на ближній бій і деякі бокові удари росіянина доходили мети. Росіянин вкладався в удари, Гвоздик працював двійками.

У шостому раунді боксери пішли в розмін: Гвоздик потряс Бетербієва потужним ударом правою, але і сам пропустив удар і знову опинився на канвасі. Але на цей раз рефері розібрався відразу, показавши, що українець впав після поштовху суперником.

У дев'ятому раунді Бетербієв змусив понервувати Гвоздика, пішовши в атаку і завдаючи удар за ударом. Гвоздик пропускав і з великими труднощами стримував удари. Тедді Атлас в кутку спробував налаштувати підопічного, попросивши бути розумним і перестати пропускати. Але в наступному раунді Саша опинився в нокдауні, а потім в ще одному. Після третього нокдауну рефері зупинив бій.

Таким чином, Гвоздик втратив титул чемпіона світу за версією WBC.

Sport.ua проводив текстову трансляцію бою Олександр Гвоздик - Артур Бетербієв.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 02 травня 2024, 07:51 14

Перша ракетка України розповіла про важливість роботи свого благодійного фонду

Коментарі