Світоліній не загрожувала дискваліфікація за відмову грати в Москві

Еліні за пізнє зняття довелося б заплатити лише штраф в розмірі $37.5 тисяч

Тривають дискусії навколо контроверсійного участі українки Еліни Світоліної на Кубку Кремля в Москві. Фахівці підрахували, який штраф українська тенісистка повинна була заплатити за відмову від участі.
Про те, що Світоліна зіграє в московському турнірі, стало відомо в середині вересня, за 6 тижнів до початку турніру. На той момент українка вела активну боротьбу за місце в топ-вісімці, яка поїде на Підсумковий чемпіонат, займаючи 9-те місце.
Минулого тижня, перед турніром в Москві, Світоліна займала 7-му позицію і, після поразки Кікі Бертенс в п'ятницю на турнірі в Лінці, гарантувала собі путівку в Шеньчжень. Тут би саме час знятися зі змагань в Москві, але Еліна цього не зробила, приїхала в столицю Росії і навіть зіграла один матч.
З огляду на те, що Світоліна завершила минулий рік на 4-му місці, відмова від участі в московському Прем'єрі виливалася в 25 тисяч доларів, згідно з правилами WTA (параграф: Штрафи за пізнє зняття).
Світоліна гарантувала участь в Шеньчжені після поразки Бертенс в Лінці, яка сталася близько 18:00 за київським часом в п'ятницю, 11 жовтня. За зняття з турніру після 16:00 в день, що передує дню початку кваліфікації, передбачена надбавка 50% до штрафу. Таким чином, якби Світоліна вирішила знятися після того, як дізналася про поразку Бертенс, їй би довелося сплатити вже не 25, а 37,5 тисячі доларів штрафу.
Важливо, що за медичними показаннями і без сплати штрафів можна було знятися, лише пройшовши обстеження у лікаря в Москві та відвідавши різні заходи в рамках самого турніру. На початку минулого тижня від участі в Кубку Кремля відмовилися дві тенісистки з топ-10 - Сімона Халеп (штраф 50 тисяч доларів) та Петра Квітова (штраф 15 тисяч доларів).
Відзначимо, що, за правилами WTA, за відмову від участі в турнірі ніяка дискваліфікація не передбачена, як раніше помилково повідомив Юрій Сапронов, колишній спонсор Еліни Світоліної.
Микола Степанюк Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 07:01 3

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання мінімум

Коментарі