Владислав ВАЩУК: «Збірній України не потрібно задирати носа»

Спеціаліст поділився враженнями про виступи української національної команди

Колишній захисник «Динамо» і збірної України з футболу Владислав Ващук прокоментував вихід «синьо-жовтих» до фінальної частини Євро-2020 і розповів, на що команда зможе розраховувати на турнірі.
«Перш за все, я б відзначив правильну стратегію і мудрість керівництва Української асоціації футболу, яка довірила посаду головного тренера Андрієві Шевченку, який запросив до свого тренерського штабу зарубіжних фахівців. А потім до команди приєднався і Олександр Шовковський. У збірній за Шевченка була і залишається здорова атмосфера, хлопці дружать між собою, немає розділень на групи і по клубах.
На мій погляд, тренерському штабу вдалося запросити до збірної всіх кращих футболістів країни, при цьому ніхто не був обділений увагою. На перших порах у збірній не все виходило, тому що хлопці ще тільки знайомилися з вимогами Шевченка, вчилися розуміти схему і систему гри, яку пропонують тренери. На це пішов певний час. У підсумку це вилилося в те, що збірна України достроково вийшла до фінальної частини чемпіонату Європи. Вважаю, що цей успіх не випадковий.
Складно давати прогноз. Але зараз найголовніше гідно завершити відбірний цикл і не задирати ніс. Потрібно продовжувати багато працювати, а на Євро їхати не з думками, що головне не перемога, а участь. Тим більше, що у синьо-жовтих вже є гіркий досвід минулого Євро. Виходи до фінальної частини чемпіонату Європи або світу повинні стати для нашої збірної буденною справою, а на самому форумі ми повинні боротися за високі місця», - вважає Ващук.
Михайло Шаповалов Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:20 7

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Коментарі