Олександр Гвоздик – Артур Бетербієв. Прогноз і анонс на бій

Українець і росіянин в ніч з 18 на 19 жовтня визначать лідера дивізіону

В ніч з 18 на 19 жовтня на арені Liacouras Center у Філадельфії пройде об'єднавчий бій у напівважкій вазі. На рингу зійдуться чемпіон світу за версією WBC Олександр Гвоздик з України (17-0, 14 KO) і володар аналогічного пояса за версією IBF Артур Бетербієв з Росії (14-0, 14 KO). Переможець поєдинку отримає два чемпіонські пояси.
Бекграунд
32-річний Олександр Гвоздик родом з Харкова. На аматорській арені був бронзовим призером лондонської Олімпіади 2012 (тоді в півфіналі програв Адільбеку Ніязимбетову з Казахстану при рівному рахунку 13:13). Брав участь у Світовій серії боксу, де провів 9 переможних поєдинків без поразок. Не знає гіркоти поразок і на профі-рингу. Всі 17 боїв завершилися на користь Олександра. Чемпіонський пояс він завоював в грудні 2018 року, коли надовго відправив до лікарні канадця Адоніса Стівенсона. Потім захистив пояс в кінці березня 2019 року від зазіхань француза Дуду Нгумбу, і тепер Гвоздика чекає вкрай серйозний іспит. Можливо, цей об'єднавчий бій стане головною подією в його кар'єрі. Від його результату залежить багато - або буде падіння на кілька сходинок вниз, або ж вершина піраміди.
34-річний Артур Бетербієв є уродженцем Дагестану. Теж пройшов довгий шлях в любительській кар'єрі. Двічі був чемпіоном Європи (Пловдив 2006 і Москва 2010), має дві медалі чемпіонату світу (золото Мілана 2009 і срібло Чикаго 2007). На профі-рингу всі 14 поєдинків виграв достроково. Завоював вакантний титул IBF в листопаді 2017 року перемогою в 12-му раунді над німцем Енріко Келлінгом, а потім успішно провів два захисти, нокаутувавши британця Каллума Джонсона і боснійця Радівоє Калайджіча ще до закінчення середини боїв. Тепер у Артура буде третій захист пояса.
Цікаво, що Гвоздик і Бетербієв зустрінуться на рингу вже не в перший раз. Перший їх поєдинок пройшов в рамках аматорського турніру в 2009 році, і тоді Гвоздик достроково програв технічним нокаутом в першому раунді. Олександр, не переживаючи з цього приводу, детально розповів, що сталося в тому бою: «У 2009 році я програв йому на турнірі в Туреччині. У мене тоді почав сильно кровоточити ніс. І в другому раунді наш бій був зупинений. Я вийшов на той поєдинок зі зламаним носом. Це був мій перший виїзд з національною командою, в той час як Бетербієв на той момент вже був чемпіоном. Але це було 10 років тому. Сьогодні ми обидва стали зовсім іншими боксерами. Так що подивимося». Крім того, двічі у любителях інший українець Олександр Усик перемагав Бетербієва за очками.
Цитати перед боєм
Олександр Гвоздик: «По-перше, я зобов'язаний бути розумним. Цей хлопець уміє бити. Я повинен бути максимально зібраним і сфокусованим. Мені не слід стояти прямо перед ним і обмінюватися ударами. Це не найкраща і нерозумна стратегія. У нас є свій план на бій, який я збираюся втілити в рингу. І я не сумніваюся, що він принесе мені перемогу.
Тедді Атлас провів зі мною відмінну роботу протягом минулих семи тижнів. Він вбив мені в голову правильний настрій, який, я впевнений, обов'язково зробить свою справу».
Артур Бетербієв: «Коли я б'юся, то дистанціююся від усього іншого. Під час тренувального процесу я завжди фокусуються тільки на тому поєдинку, який в мене буде. Я знаю, що Гвоздик - чемпіон, тому що він той, з ким мені доведеться битися. Я навіть не згадую про існування Бівола або Ковальова, поки їх імена мені не називають сторонні.
Якщо я не б'юся з цими хлопцями, тоді я не концентруюся на тому, що вони роблять. Я хочу битися з усіма найкращими боксерами мого дивізіону. Але на даний момент мене цікавить тільки Олександр Гвоздик. Для мене він єдиний напівважковаговик у всьому світі. І не просто кращий, а єдиний, про кого мені прямо зараз потрібно хвилюватися».
Церемонія зважування
Обидва боксери успішно зробили вагу. На зважуванні Гвоздик показав вагу 174.3 фунтів (79.06 кг), а Бетербієв важив 174.5 фунтів (79.15 кг).


Прогноз на бій

Рідкісний випадок, коли коефіцієнти букмекерів на боксерів приблизно однакові. Маленьким фаворитом, все-таки, є українець Гвоздик (можливо, за рахунок невеликої переваги в антропометрії). Для нього Бетербієв стане найсильнішим суперником в профі-кар'єрі. Олександру доведеться витримати непросте випробування. На кону дуже багато: два чемпіонські пояси і статус лідера напівважкого дивізіону. Артур весь час йде вперед, виправдовуючи гарячу кавказьку кров, з радістю бере участь в обмінах ударами. Гвоздику треба провести бій холоднокровно, чітко витримувати дистанцію, добре рухатися та покладатися на свою техніку. Вся Україна триматиме кулаки за Олександра і сподіватиметься, що станеться реванш за поразку 10-річної давності.
Рекомендована ставка - перемога Олександра Гвоздика за очками.
Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 22:52 0

Портал Fourfourtwo випустив цікавий рейтинг

Коментарі