Карпати – Львів. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Нове львівське дербі на «Україні»

У суботу, 19 жовтня, «Карпати» на стадіоні «Україна» прийматимуть «Львів». Обидва клуби давно не перемагали в УПЛ: програшна серія «зелено-білих» триває в чемпіонаті три матчі, а «містяни» не перемагають п'ять матчів поспіль - чотири поразки та нічия.

Загалом у Прем'єр-лізі суперники зустрічалися лише чотири рази: дві нічиї та дві поразки «Карпат». «Львів», який до літа 2018 року виступав під назвою «Верес», найбільшу перемогу в УПЛ здобув саме над «Карпатами» - 6:1 (2017-й). З іншого боку, «Карпати» одну зі своїх 7-ми найбільших поразок в чемпіонатах зазнали саме у цій грі. Так що «зелено-білі» налаштовані перервати цю смугу невдач в поєдинках із «містянами».

Востаннє «зелено-білі» приймали «Львів» 3-го березня цього року, коли біля керма клубів ще стояли Фабрі Гонсалес та Юрій Бакалов, і поступилися з рахунком 0:1 - після автоголу Мегреміча. Поле стадіону «Україна» вважається домашнім і для «Львова», де «містяни» у нинішньому чемпіонаті провели вже три гри.

Як і в «Карпатах», під час літнього міжсезоння у «Львові» відбулися суттєві кадрові зміни. Залишили клуб Парамонов («Колос»), Воронін («Чорноморець»), Кадіна («Ерготеліс», Греція), Кауе, а в ході нинішнього чемпіонаті і кращий бомбардир команди Бруно («Віторія», Португалія). Натомість новачками «Львова» стали Братков, Люлька (обоє - «Десна»), Квасний («Прикарпаття»), Зубков («Німан», Білорусія), Богунов (НФК, Білорусія), Ренан Олівейра («Сан-Гванн», Мальта), Гончар («Гірник-Спорт»), Пахтман Філіпе («Флуміненсе», Бразилія).

Для обох львівських клубів характерні у цьому чемпіонаті і зміни головних тренерів. Нинішній сезон «Львів» розпочав під керівництвом Богдана Блавацького, якого 10-го вересня замінив Володимир Мазяр. А трохи раніше Олександра Чижевського біля керма «Карпат» змінив Роман Санжар.

Цікаво, що «Львів» не забиває голів в чемпіонаті з 26-го серпня впродовж 451-ї хвилини. Через вилучення в минулому турі пропустить гру бразильський легіонер «Львова» Педро. Згадаємо і його земляка та одноклубника Шину, який у 2017 році виступав за «Карпати». Очікуємо також відновлення участі в УПЛ карпатівця Гуцуляка, який нещодавно брав участь у домашній товариській грі проти литовського клубу «Кауно Жальгіріс».

Перед спекотним львівським протистоянням «Карпати» у четвер провели зустріч із вболівальниками. Фанати «зелено-білих» мали змогу поспілкуватись, зробити селфі та взяти автограф у двох карпатівців - Єгора Назарини та Романа Підківки. Арбітром матчу призначено досвідченого київського рефері Євгена Арановського (107 ігор в УПЛ), який вперше судитиме львівське дербі.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Орієнтовні склади:

«Карпати»: Підківка, Ковтун, Халл, Мартінс, Дубінчак, Назарина, Кльоц, Гуцуляк, Ді Франко, Понде, Дженнігс.

«Львів»: Бандура, Квасний, Братков, Борзенко, Мартан, Рафаел Сабіно, Люлька, Ренан Олівейра, Шина, Пернамбуко, Алваро.

Дискваліфікації: Педро (Львів)

19 жовтня, субота
«Карпати» - «Львів»
Львів. Стадіон «Україна». 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
КАРПАТИ - ЛЬВІВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Євген Арановський (Київ)
Прогноз Sport.ua - 1:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 07:01 8

Максим Воронов відзначився першим голом за «Атлетіко Паранаенсе»

Коментарі