САЛЕНКО: «Збірна має найнадійніший захист з часів Лобановського»

Екс-гравець збірної України - про команду Андрія Шевченка

Екс-гравець збірної України Олег Саленко прокоментував вихід національної команди на Євро-2020.
- Що можете сказати про матч України проти Португалії?
- Розраховував на нічию, але виграш, ясна річ, краще! За грою команда мала пристойний вигляд і показала запас міцності. Інша справа, що Португалія приїхала в Києві немов уже вийшла на чемпіонат Європи - 2020 та увімкнулася лише під завісу зустрічі, проте часу вже було обмаль. Наші особливо й не дали можливості розбігатися португальцям. Зараз усе вирішує не лише майстерність виконавців, але й самовідданість на полі.
- Це Україна так сильно зіграла, чи Португалія діяла нижче своїх можливостей?
- Команда Шевченка спершу грала на контратаках, а після двох голів перейшла до утримання м'яча. Це було дуже незручно для португальців, які не люблять відбирати м'яч, особливо коли поступаються в рахунку. Лише коли українці трішки втомилися, суперник зміг заволодіти ініціативою. Україна увімкнула кам'яний захист і в кінці другого тайму вже не вибігала великими силами в атаку. Це й принесло свої плоди.
Україна - на Євро-2020. А що далі?
- Зараз Шевченка готові на руках носити. Наскільки велика його роль в останніх успіхах?
- Дуже велика. Андрій Миколайович майстерно розподілив сили та склад між матчами з Литвою та Португалією. Важко підвести всю команду до одного знаменника, адже всі перебувають в різному стані, виступають в різних командах і чемпіонатах. Проте Шевченко чудово впорався з цим завданням. Особливо мені подобається, що зараз в збірній Україні - надійний захист.
- Вболівальники нинішній склад називають однією з найсильніших збірних в історії України. Погоджуєтесь з такою думкою?
- Поки що рано робити такі висновки. Команда вдало виступила в кваліфікації до чемпіонату Європи. Оцінювати будемо за результатами на Євро-2020. Можу сказати, що нинішня збірна має найнадійніший захист ще з часів Лобановського, який готував команду до чемпіонату світу - 2002. Мабуть, допомагає, що гравці починають виїжджати за кордон для подальшого прогресу. Зінченко, Малиновський, Яремчук і Ярмоленко розцвіли в Європі. Український чемпіонат, на жаль, уже не той, що раніше.
Володимир Клепач Джерело: Рейтинг букмекерів
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 09:50 1

Екснаставник «галактікос» – про суперництво команд в півфіналі турніру

Коментарі