Перша ліга. Осіннє загострення: відставка змінює відставку

Не минає й туру, щоб з якоїсь команди не вигнали тренера

Свій перший поєдинок без Остапа Маркевича провів «Агробізнес», новий тренер Олександр Іванов зміг виграти: у виїзному поєдинку був переможений «Миколаїв» (2:0). Диво-гол зі своєї половини поля забив захисник Ігор Курило: точно виконав штрафний, поки голкіпер занадто далеко вийшов з воріт.

Цікаво, що після цього матчу вже «корабели» залишилися без керманича: за незадовільні результати у Сергія Шищенка забрали посаду головного тренера. Щоправда, подейкують, відразу ж запропонували якусь нову, у структурі клубу.

Продовжує програвати, але вже під наглядом нового тренера (Івана Богатиря замінили Олексієм Годіним) «Металург». Івано-франківське «Прикарпаття» у більшості переграло запоріжців й трохи відірвалося від небезпечної зони. «Металурги» ж там залишилися: на останньому місці з чотирма очками.

«Інгулець» після 13-го туру втримався на другій позиції. Команда Сергія Лавриненка на виїзді зуміла дотиснути «Кремінь», хоча аж до 74-ї хвилини той виправдовував назву й стояв у захисті на нуль. Та ситуацію погіршили два вилучення й невгамовний Січінава: Ніка продовжує штампувати голи і на даний момент він є найкращим бомбардиром першості (дев'ять разів уже забив).

Драматичний матч видали команди з верхньої частини таблиці. «Минай» удома приймав «Рух» і глядачі не бачили голів аж до 88-ї хвилини. Тоді львів'яни повели в рахунку, та господарі не знітилися і зусиллями одного з лідерів, Гегедоша, зуміли відігратися у компенсований час.

Свій другий гол у складі «Авангарду» провів захисник Ілля Брюхов, що не так давно виступав в Італії. Якщо у матчі з «Чорноморцем» гол центрбека приніс команді перемогу (1:0), то в поєдинку з «Гірником-Спорт» врятував для краматорців домашню нічию (1:1).

Некрасиві нулі були зафіксовані в Одесі, де місцевий «Чорноморець» приймав «Металіст 1925». Для харків'ян це вже друга поспіль нульова нічия, й після цього вони вилетіли з трійки.

А ось луцька «Волинь», здається, знайшла гру і вже має серію з трьох перемог поспіль. При цьому підопічні Андрія Тлумака в цих зустрічах забили вісім м'ячів, пропустивши лише два.

Закрився тур поєдинком лідера таблиці «Оболоні-Бровар», команда підтвердила свій статус в дуелі з «Балканами»: розгром з рахунком 3:0. Другим дублем в сезоні вистрілив півзахисник Олександр Батальський.

Іван АНДРЕЙЧЕНКО

11 жовтня, п'ятниця

«Кремінь» - Інгулець» - 0:3
Голи: Фатєєв, 74, Січінава, 83, Ковальов, 87.

Вилучення: Зозуля (К), 44, Городенко (К), 78.

«Прикарпаття» - «Металург» - 2:1
Голи: Кузьмін, 4, Дербах, 74 - Черній, 41.

Вилучення: Кулинич (М), 66).

12 жовтня, субота

«Минай» - «Рух» - 1:1
Голи: Гегедош, 90+1 - Копина, 88.

«Авангард» - «Гірник-Спорт» - 1:1
Голи: Брюхов, 60 - Чепелюк, 10.

«Миколаїв» - «Агробізнес» - 0:2
Голы: Курило, 6, Сікорський, 49.

«Чорноморець» - «Металіст 1925» - 0:0

«Волинь» - «Черкащина» - 3:0
Голи: Хагназарі, 39, Кожанов, 43, Карпенко, 90+2.

13 жовтня, неділя

«Оболонь-Бровар» - «Балкани» - 3:0
Голи: Батальський, 15, 18, Мединський, 60 пенальті.

Турнірна таблиця Першої ліги

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 21:40 23

В УАФ підтвердили, що Піхальонок і Бражко не зіграють проти Грузії і Чехії

Коментарі