Тяньцзінь. Ястремська завершила боротьбу на турнірі

Друга ракетка України в 1/4 фіналу поступилася росіянці Вероніці Кудерметовой

Українська тенісистка Даяна Ястремська (№23 WTA) завершила виступи на турнірі WTA міжнародної серії в китайському Тяньцзіні.
В 1/4 фіналу 19-річна українка поступилася Вероніці Кудерметовій з Росії (№45 WTA).
Тяньцзінь. 1/4 фіналу
Даяна Ястремська (Україна) - Вероніка Кудерметова (Росія) - 4:6, 0:6
Стартовий відрізок першої партії більш успішно провела росіянка. Не можна сказати, що вона грала набагато краще, але на важливих м'ячах виявилася більш стабільною. Також у Кудерметової проходили ейси на брейкпоінтах україни, десь сама Даяна помилялася в моментах, де цього можна було і не робити. Все йшло до швидкого завершення першої партії, але Ястремська зуміла нав'язати боротьбу, легко виграла 3 гейми поспіль, після чого Вероніці довелося поспілкуватися з тренером.
Не можна сказати, що коучинг був геніальним, але Кудерметова отримала пораду більше подавати Ястремський під ліво, і це спрацювало. І знову невелике везіння було на боці росіянки, але в спорті так буває. Навіть при рівній грі хтось повинен перемагати.
Друга партія очікувалася гіршою. Всі ми пам'ятаємо, що Даяна поки що не той гравець, який часто робить камбеки після програного сету. Можливо, це прийде з досвідом, але поки що програш першої партії практично на 100% означає і поразку в матчі.
Так і сталося. Даяна стала ще більше помилятися і отримала від росіянки баранку. Після 0:3 в розмові з Яном Похтером українка поскаржилася на те, що у неї сльозяться очі і після третього удару вона вже не бачить м'яч. Логічно, що в такій ситуації повернутися в гру вже було неможливо. Далі Ястремська поїде на Кубок Кремля, у неї є непогані шанси продовжити цей чудовий сезон.
Ця поразка означає, що Ястремська не змогла захистити очки за торішню перемогу в Гонконзі і з наступного тижня опуститься на 28-е місце в світовому рейтингу. У Чемпіонській гонці Даяна йде на 24-му місці і від 21-й позиції, яка на 100% дасть право зіграти на малому підсумковому турнірі (Вондроушова не зіграє до кінця сезону), її відділяє лише 104 очки. Можливо, будуть ще зняття (наприклад, Серена Вільямс), але про це стане відомо пізніше.
Відзначимо, що в 2019 році Даяна всього втретє програла сет з баранкою. Раніше вона програвала партію під нуль в поєдинках проти Карли Суарес Наварро (Ролан Гаррос) і Еліни Світоліної (US Open)
В 1/2 фіналу Кудерметова зустрінеться проти Хізер Вотсон (№125 WTA).
Читайте також: Цуренко офіційно завершила сезон
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 07:44 13

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Коментарі