Александер ЧЕФЕРІН: «У Лізі конференцій буде більше регіонів»

Глава УЄФА розповів про впровадження третього єврокубкового турніру

Глава УЄФА Александер Чеферін розповів про впровадження третього єврокубкового турніру, Ліги конференцій Європи:
«Найголовніше і найскладніше для нас - це баланс в конкуренції. Те, що одні клуби настільки багаті, а інші стають все біднішими, - в довгостроковій перспективі для футболу велика проблема. Невеликим країнам... Хоча і великим потрібно проводити більше міжнародних матчів. Адже вони дозволяють отримувати значно більші доходи, співпрацювати з більшими спонсорами, що дає можливість вкладати більше коштів в молодіжний футбол і в розвиток спорту.
Вважаю, цей турнір вийде дуже цікавим. Він називатиметься Ліга конференцій Європи. Для чого він потрібен? Концепція в тому, щоб задіяти більше регіонів, команди з яких потім зможуть піднятися і заявити про себе. Я вважаю, що для невеликих або, скажімо, середніх команд, це буде дуже складно, але вкрай цікаво.
Це повноцінний третій єврокубок, від початку до самого фіналу. Результати, які команди будуть показувати як в цьому турнірі, так і в Лізі Європи, можуть дозволити їм підніматися вище і вище. Новий єврокубок буде відмінним.
На початковому етапі, звичайно, фінансувати його доведеться з коштів Ліги чемпіонів, але потім перед нами відкриються безмежні можливості для співпраці з локальними спонсорами. Матчі між локальними командами можуть бути набагато цікавіше, ніж протистояння рівня «Баварії» і «Барселони», якщо це міжнародний матч, який проводиться в регіоні. Так що я налаштований досить оптимістично».
Микола Степанюк Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 21:19 7

Захисник «Шахтаря» ніяк не може забити гол в офіційних матчах сезону

Коментарі