Мирон МАРКЕВИЧ: «Динамо не відпускає гравців в юнацькі збірні»

Глава комітету національних збірних УАФ вважає, що так бути не повинно

Голова комітету національних збірних УАФ Мирон Маркевич пояснив, чому в списках гравців юнацьких збірних України U-17, U-18 і U-19 немає жодного футболіста київського «Динамо»:
«В дати ФІФА і УЄФА збірники повинні їхати в свої збірні. А «Динамо» їх не відпускає. Так вони, мабуть, переживають за український футбол. Такого прецеденту ще не було. Кому вони гірше роблять? Тільки своїм хлопцям, які хочуть грати за збірні проти європейських команд. Не можу зрозуміти цього рішення.
Клуб мотивував своє рішення тим, що у них чемпіонат. Я, правда, не розумію, хто стежить за чемпіонатами U-16, U-17 і так далі. І за великим рахунком людям все одно, як вони зіграють з «Шахтарем» або «Дніпром». А ось як збірна України зіграє з бельгійцями без гравців «Динамо» або «Шахтаря», вболівальникам цікаво. І футболістам цікаво пограти з хорошими командами.
Так не повинно бути. Вважаю, що це неповага до збірних. Тільки виконком повинен вирішити це питання. Клуб не хоче відпускати гравців і все. Потрібно писати в ФІФА і УЄФА, що є така ситуація. Я пропонував виконкому УАФ зробити так, щоб клуби на будь-які змагання юнацьких збірних відпускали своїх гравців. Це потрібно самим футболістам. Також це престиж країни».
Микола Степанюк Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 18:04 1

«Атлетіко» та «Челсі» – одні з фаворитів на трансфер нападника

Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
Коментарі