Огнен ВУКОЄВИЧ: «Загребське Динамо може перемогти Шахтар у Харкові»

Екс-футболіст київського «Динамо» зазначає, що рівень «Шахтаря» впав

Хорватський екс-футболіст київського «Динамо» Огнен Вукоєвич, головний тренер збірної Хорватії U-20, розповів хорватським журналістам про майбутній матч «Шахтаря» з загребським «Динамо» в Лізі чемпіонів, який відбудеться в Харкові 22 жовтня:
«По-перше, цей не той «Шахтар», який 10 років тому був важливим фактором в Європі і домінував на «Максімірі» в 2008 році. Ви знаєте, українська ліга знаходиться в занепаді через все, що там сталося в останні роки. Це вже не та якість, є лише два серйозних клуби - «Шахтар» і «Динамо». І в такий лізі «Шахтар» перевершує всіх, він ще не втратив очок в цьому сезоні.
Є деякі відмінні гравці, це бразильці Тайсон, Марлос, Мораес, Ісмаїлі, і я б додав до них Степаненко, вони європейського рівня. Решта - так собі. Це не та команда, з якою загребське «Динамо» не могло б грати. На даний момент я б оцінив шанси 50 на 50. Загребське «Динамо» з тією грою, яку демонструє останнім часом, безумовно, має великі шанси на перемогу, не тільки за сумою двох матчів, але й в Харкові. Немає абсолютно ніякої необхідності боятися цієї команди.
У «Шахтаря» є глядачі, стадіон середнього рівня, але це не донецька атмосфера, не така запальна. Я б тільки додав, що там газон - суміш натуральної та штучної трави в співвідношенні 70:30, але я вважаю, що це не буде проблемою для загребського «Динамо», хлопці звикли до таких майданчиків. Стадіон новий, умови відмінні.
Правий захисник і стопери - не рівень решти команди, захист «Шахтаря» гірший ніж атака. Я переконаний, що Ольмо, Оршіч і Петкович можуть спричинити тут багато проблем. Якщо «Динамо» буде грати сміливо, може й забити гол в Харкові. Сто відсотків! А в захисті, я вважаю, треба спробувати зупинити цих бразильців, посадити їх на голодний пайок, і тоді команда стане набагато ближче до успіху. Я вірю в загребське «Динамо».
Але є фактор Даріо Срни. Він помічник тренера, він дуже добре знає «Динамо», він буде в найдрібніших подробицях розбиратися зі складом, і, безумовно, дуже добре підготується до цих матчів. Загалом, це буде цікаво, і я очікую, що матч у Харкові дасть деякі відповіді. Шанси рівні, все вирішать дрібниці.
Коноплянка? Ми всі знаємо, хто такий Коноплянка, і він, напевно, стане підкріпленням для «Шахтаря». Але питання в тому, коли. Тому що він довго не грав, зараз не в ігровому ритмі і лише наздоганяє всіх. Важко сказати, коли він буде в повній формі. Але те, що він може бути важливим гравцем протягом сезону, це напевно».
Микола Степанюк Джерело: Jutarnji List
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Коментарі