Маріуполь в Полтаві не втримав перемогу над Ворсклою

Команда Віталія Косовського врятувалася в компенсований час завдяки голу Васіна

Десятий тур чемпіонату України почався з поєдинку команд, які явно провалили старт сезону. І у «Ворскли», і у «Маріуполя» намітилися явні проблеми із забитими м'ячами. У 9-ти стартових поєдинках полтавчани забили 8, приазовці - 7 голів, тобто менше одного за гру.
Очна зустріч підтвердила цю тенеденцію. Футболісти билися на полі відчайдушно, і Максим Козиряцький ще до свистка на перерву 5 разів діставав з кишені жовту картку (причому двічі - за симуляцію). Однак креативних дій команди продемонстрували замало. Гості трохи частіше володіли м'ячем - 53:47% - і частіше атакували. Але удари по воротах з труднощами давалися як одній, так і іншій команді. Два точних постріли записали в свій актив приазовці, один - полтавчани. Ось, власне, і все, що можна сказати про першу половину гри, яка пройшла, до слова, під дощем.
А після перерви мінімальна перевага гостей втілилася в гол. Чурко подав кутовий (до слова, на той момент рахунок за корнерами був 6:0 на користь «Маріуполя»), і Чоботенко, що прийшов в чужу штрафну на стандарт, зовні невимушено головою скинув з п'яти метрів м'яч в сітку - 0:1!
Після пропущеного м'яча полтавчани вимушено пішли вперед, але довгий час нічого створити не могли. Можна відзначити лише нереалізванний вихід Коломойця один на один з Гальчуком. Віталій Косовський спробував переламати хід гри замінами - і, що називається, вгадав. Уже в компенсований час Васін прийняв пас від Баєнка і з лету розстріляв ворота суперника - 1:1. До слова, м'яч став 15-м для Дениса в УПЛ.
Потрібно відзначити, що приазовці залишились вкрай незадоволені таким результатом. Вони в час, що залишився, влаштували справжній штурм воріт Олександра Ткаченко. І були дуже близькі до того, щоб повернути перевагу в рахунку. Але протягом двох хвилин спершу Топалов, а потім Вакула не зуміли переграти голкіпера полтавчан після виходів віч-на-віч!
1:1 - і «Ворскла» продовжила домашню безпрограшну серію з «Маріуполем» до восьми поєдинків. А заодно - свою безвиграшну в нинішньому чемпіонаті до п'яти. У команди 8 очок і 10-й рядок у турнірній таблиці, в наступному турі полтавчани зіграють в гостях з «Олімпіком». Азовці з 10-ма балами залишилися на 8-му місці. У 11-му турі «Маріуполь» приймає «Дніпро-1».
Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур
«Ворскла» - «Маріуполь» - 1:1

Денис Васін (90+2) - Сергій Чоботенко (57).

Тодор Петрович (24), Вадим Сапай (37), Ігор Пердута (64) - Владислав Вакула (10), Сергій Яворський (30), В'ячеслав Танковський (45 + 1), Валерій Федорчук (53), Олексій Биков (55).
«Ворскла»: Олександр Ткаченко - Ігор Пердута, Вадим Сапай (Наджиб Якубу, 68), Володимир Чеснаков, Володимир Баєнко, Євген Мартиненко, Артур (Денис Васін, 74) - Тодор Петрович (Андрій Стрижак, 46), Луїзао, Артем Габелок - Юрій Коломоєць.
«Маріуполь»: Євген Гальчук - Олексій Биков, Ігор Кирюханцев, Сергій Чоботенко, Сергій Яворський (Джойскім Дава Чаконте, 81), Віктор Корнієнко - Валерій Федорчук (Максим Чех, 69), Дмитро Мишньов, В'ячеслав Танковскій, В'ячеслав Чурко (Дмитро Топалов, 77) - Владислав Вакула.
Стадіон: «Ворскла» імені Олексія Бутовського (Полтава).
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 12:15 22

Українець забив 20 голів у Ла Лізі

Коментарі