Артем ФРАНКОВ: «У ФФУ є готова заміна Шеві – Маркевич»

Журналіст вважає, що Шевченко треба йти в «Мілан» виключно з частиною штабу

Український спортивний журналіст Артем Франков поділився своєю думкою про нещодавню інформацію, що головний тренер збірної України Андрій Шевченко може очолити італійський «Мілан»:
«З приводу Андрія Шевченка як кандидата на пост алленаторе Мілана (звичайно, Марко Джампаоло після трьох бездарних програшів потрібно гнати, а спочатку не було чого призначати). Тут не все так просто, і мова не зовсім про одну людину і двох команд.
По-перше, зазначу, що якщо Шеві і йти, то виключно з більшою частиною свого штабу - мені здається, одна з головних бід численних наставників Мілана в тому, що у них вже немає помічника Мауро Тассотті, який пропрацював в клубі півтора десятка років і «покрив» всю еру Берслусконі як гравець і тренер. Без Тассотті і Мальдери ніякого переходу Шеви, ІМХО, навіть у відділі фантастики не існує. Це найбільше досягнення Андрія - створення власної тренерської команди, і забувати про це просто нерозумно.
По-друге, звичайно, Мілан - більш грошове і гучне, засвічені місце, але з точки зору кар'єри - не факт, ой не факт. Особливо, маючи перед собою Євро-2020.
По-третє, нормальний тренер завжди мріє про серйозний клуб, тому що робота в збірній - не більше ніж ерзац справжнього тренерського справи. Може, офіційно це визнають не всі, але знають і пам'ятають усі поголовно.
По-четверте, шанс на Мілан у Шеви ще буде - якщо, звичайно, участь в Євро не обернеться черговою катастрофою збірної України (в принципі, зараз я дивлюся на це набагато оптимістичніше, ніж в 2016-м). Зверніть увагу на цей пункт. Справа не тільки і не стільки в Україні - чехарда в Мілані нікуди не дінеться, і черговий виток «колеса Сансари» все одно призведе до вибору на користь Шевченка. Андрій, почекай, сидячи на березі!
По-п'яте, у ФФУ є готова заміна Шеві - Мирон Маркевич, який в самому соку і поневіряється казна чим з ветеранами та Агробізнесом. Богданичу за сукупністю причин не світить ніякий наш клуб, і перша збірна бачиться єдиним варіантом ще попрацювати, може, навіть вивести кар'єру на пік (сам він про це мріє і ніколи не приховував). Інше питання, наскільки Маркевич виявиться ефективний в цій іпостасі, але народ сприйме його прихід на ура, поза всякими сумнівами. Більш того, дуже багато хто сприйме такий розклад як оптимальний!
По-шосте, яке б рішення не прийняв Шевченко, це навряд чи буде питанням вузького патріотизму - враховуватися будуть цілком конкретні міркування з числа вищезгаданих. Футбольні та економічні. Я так думаю.
По-сьоме, мені начхати на Мілан, при всій його великості, цікавості та червоно-чорності (патріотично!). А ось збірна України ... Дуже хочеться точно знати, що краще для неї. І в цьому плані дуже ризиковано щось чіпати, особливо після того, як всі були всім незадоволені, а потім воно склалося і заграло.
По-восьме, чи можна гіпотетичний варіант з Міланом розглядати скільки-небудь серйозно? Чи є в ньому хоч якась конкретика? Сумніваюся. Чисто язики чешемо, вправляючись інтелектуально! Варто було якомусь італійському писаці щось написати, як у нас всі тарганами по стелі забігали!
Суперечливо вийшло? Так я хочу, щоб задумалися, а не кидалися судженнями з першої хвилини!»
Микола Степанюк Джерело: Telegram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 07:30 0

Екс-головний тренер «Колоса» розповів про те, чим зараз займається

Коментарі