МИХАЙЛИЧЕНКО: «Лугано в єврокубках і чемпіонаті – різні команди»

Прес-конференція наставника «Динамо» напередодні матчу Ліги Європи

Головний тренер київського «Динамо» Олексій Михайличенко поділився очікуваннями від матчу другого туру групового раунду Ліги Європи проти швейцарського «Лугано».
- Те, що Попов і Цітаішвілі прилетіли з «Динамо» на цей матч, означає, що у них є шанси вийти завтра на поле?
- Це означає, що вони знаходяться в основній обоймі команди. А хто вийде на поле, буде визначатися завтра. Але в тому, що це гравці основного складу, в цьому, думаю, ніхто не сумнівається.
- Чи вистачить у ваших футболістів сил витримати нинішній ігровий темп до жовтневої паузи, пов'язаної з матчами збірних?
- Якщо відштовхуватися від того, що я бачу в тренувальному процесі, то, думаю, так. Але, звичайно, той же матч з «Маріуполем» був важким і в плані дороги, і в плані решти. Але фізично хлопці виглядають досить добре. Думаю, вони повинні витримати. Але, звичайно, тут потрібно проявляти характер.
- На ваш погляд, за рахунок чого швейцарський футбол останнім часом прогресує?
- За рахунок того, що у Швейцарії досить хороший чемпіонат. Є лідери, є добротні середнячки. Все завжди в першу чергу залежить від чемпіонату. Тому як для такої маленької країни як Швейцарія її представники часто потрапляють в основну сітку єврокубків і виглядають там досить добре.
Крім того, «Лугано», яке грає в єврокубках, не можна порівнювати з тим «Лугано», яке грає в чемпіонаті Швейцарії. В єврокубках завжди зовсім інша мотивація. Для деяких гравців це взагалі суперматчі. Так що все те, що бачиш в чемпіонаті Швейцарії у виконанні «Лугано», потрібно множити в кілька разів.
- На чому акцентували увагу ваших підопічних під час підготовки до завтрашнього матчу? Які сильні та слабкі сторони суперника?
- Акцентували увагу саме на сильних і слабких сторонах суперника. Якщо зможемо цим скористатися, ви це все побачите завтра.
- Нинішній головний тренер «Лугано» очолив команду рівно рік тому. Це для вас щось значить?
- Він же мене не запросив на банкет, так що мені це абсолютно не цікаво. (Сміх в залі).
Нагадаємо, матч «Динамо» - «Лугано» відбудеться у четвер, 3 жовтня. Початок - о 22:00 за київським часом.
Денис Шаховець Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 08 липня 2024, 07:37 0

«Залізний Майк» високо оцінив Менні Пак'яо

Коментарі