China Championship: Трамп і Хіггінс залишають турнір

У Гуанчжоу відбулися поєдинки 1/8 фіналу

На рейтинговому турнірі в Китаї четвертий ігровий день ознаменувався парою сенсацій. Головною, зрозуміло, стала поразка чинного чемпіона світу Джадда Трампа в поєдинку з Джо Перрі. На сенсацію це тягне з двох причин. По-перше, №1 світового рейтингу програв в матчі рейтингового турніру вперше з квітня (до цього у нього було 15 перемог поспіль). По-друге, Джадд демонстрував непогану форму: в Гуанчжоу в трьох попередніх матчах він віддав суперникам лише 1 фрейм! Але слід зазначити, що Перрі обіграв свого суперника цілком заслужено. У першій же партії він оформив сотенну серію. Потім Трамп взяв два фрейми з серіями в 60 і 102 очка. Після чого 4 партії виграв Джо, дозволивши чемпіону світу в сумі набрати лише 31 очко! 5:3 - заслужена перемога Перрі.

Ще один несподіваний результат - перемога Хоссейна Вафаея над Ентоні МакГіллом (5:4). Відзначимо, що шотландець при цьому оформив 4 півсотенних серії, а іранець - 3.
Ще одна сенсація - поразка Джона Хіггінса, торішнього фіналіста. Тут сенсаційність криється в першу чергу в ході гри. Хіггінс вів у рахунку 3:0, перший фрейм закінчивши з «сенчурі», а другий і третій - з півсотеннимі брейками. Після чого 5 партій поспіль залишилися за Куртом Мафліном (на рахунку якого також «сотенка» і 2 серії «60+».
Шон Мерфі і Баррі Хокінс провели схожі матчі: вели 3:0, дозволили супернику зрівняти рахунок і потім героїчно оформили вихід у чвертьфінал. Марк Вільямс і Девід Гілберт провели більш спокійні поєдинки, впевнено оформивши вихід в наступний раунд. Також особливих проблем не зазнав №1 посіву, чинний переможець турніру Марк Селбі.

Загалом, 5 гравців з Топ-16 продовжують боротьбу за головний приз, а крім того, як мінімум одна «темна конячка» проб'ється до півфіналу, оскільки в 1/4 зійдуться Вафаей і Перрі. Втім, вже зараз можна сказати, що Перрі, як би не закінчив турнір, повернеться до числа 16-ти кращих гравців планети.

1/16 фіналу:
Марк Селбі - Мартін Гоулд - 5:2
Кріс Вейклін - Янь Біньтао - 5:2
Сяо Годун - Чжао Сіньтун - 3:5
Мітчелл Манн - Баррі Хокінс - 1:5
Джон Хіггінс - Лі Хань - 5:3
Джордан Браун - Курт Мафлін - 3:5
Райан Дей - Шон Мерфі - 3:5
Меттью Селт - Ніл Робертсон - 5:1
Марк Вільямс - Лю Хонхао - 5:3
Люка Бресель - Марк Джойс - 5:0
Меттью Стівенс - Девід Гілберт - 2:5
Ноппон Саенгхам - Марк Аллен - 5:4
Кайрен Уілсон - Хоссейн Вафаей - 3:5
Джек Лісовськи - Ентоні МакГілл - 3:5
Джо Перрі - Стівен Магуайр - 5:3
Чжоу Юелун - Джадд Трамп - 0:5

1/8 фіналу:

Марк Селбі - Кріс Вейклін - 5:2
Чжао Сіньтун - Баррі Хокінс - 4:5
Джон Хіггінс - Курт Мафлін - 3:5
Шон Мерфі - Меттью Селт - 5:3
Марк Вільямс - Люка Бресель - 5:1
Девід Гілберт - Ноппон Саенгхам - 5:2
Хоссейн Вафаей - Ентоні МакГілл - 5:4
Джо Перрі - Джадд Трамп - 5:2

1/4 финалу (27 вересня):

Марк Селбі - Баррі Хокінс
Курт Мафлін - Шон Мерфі
Марк Вільямс - Девід Гілберт
Хоссейн Вафаей - Джо Перрі
Клим Лавренюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону