Ухань. Ястремська за годину впоралася з Плішковою

Друга ракетка України здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№27 WTA) виграла третій матч на турнірі серії Прем'єр 5 в Ухані.
У третьому колі українка у двох сетах розібралася з Кароліною Плішковою з Чехії (№2 WTA).
Ухань. Третє коло
Даяна Ястремська (Україна) - Кароліна Плішкова (Чехія) - 6:1, 6:4
Перший сет перетворився на театр одного актора. Плішкова явно не була готова до того, що у Ястремської сьогодні практично всі удари полетять в корт, і вже через 22 хвилини «королева ейсів» змушена була думати над тим, як грати в другій партії.
У Даяни виходило багато що, а дуже прямолінійний стиль другої ракетки світу дозволяв їй грати в свій улюблений теніс. Плішкова в першому сеті не показала найкращих якостей на подачі, а в розіграшах переваги ні в силі ударів, ні в точності у неї не було. Більш того, Ястремська ще й краще рухалася.
Перед другим сетом на корт вийшов батько Даяни, який тимчасово виконує обов'язки її тренера. Олександр Ястремський попросив дочку не думати про рахунок, а концентруватися на кожному м'ячі, адже суперниця може повернутися в гру в будь-який момент.
Тримати такий божевільний рівень гри проти чешки Даяні звісно вдавалося не завжди. Українка намагалася тиснути, що, без сумніву, було єдиним правильним рішенням. Але в другому сеті сил вже було трохи менше, а помилок - трохи більше. Проте, у вирішальні моменти друга ракетка України показала себе з найкращого боку. Чотири з п'яти геймів, які дійшли до рахунку рівно, закінчилися перемогою Даяни. Мабуть, це головний підсумок сьогоднішнього матчу. Реванш за Мадрид узятий, перша супертопова суперниця в кар'єрі переможена.
Для Даяни це перша перемога над тенісисткою з топ-10, раніше вона програла три таких матчі, в тому числі і Кароліні Плішковій в Мадриді-2019, не реалізувавши 4 матчболи.
Також варто відзначити, що Ястремська стала четвертою українкою, яка обігрувала Плішкову, коли чеська тенісистка перебувала в першій десятці світового рейтингу. Раніше це робили Еліна Світоліна (3 рази), Леся Цуренко та Катерина Козлова (обидві - по разу).
В 1/4 фіналу Ястремська змагатиметься проти Петри Квітової (№7 WTA).
Даяна з нового тижня покаже свій найкращий результат в світовому рейтингу, якщо в фіналі Уханю Альона Рибакіна не обіграє Елісон Ріск. Тільки при такому малоймовірному варіанті і поразці в чвертьфіналі українка залишиться на 27-й позиції.
Не варто залишати поза увагою і той факт, що на даний момент Ястремську відділяють 200 очок від місця в топ-20 в Чемпіонській гонці, яке дає право на участь в малому Підсумковому турнірі (WTA Elite Trophy).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 11:48 7

Тепер Кіліан готується перебратися до Мадрида – у табір одвічного опонента «блаугранас»…

Коментарі