Ухань. Світоліна обіграла Мугурусу

Перша ракетка України у двох сетах здолала представницю Іспанії

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№3 WTA) виграла стартовий матч на турнірі серії Прем'єр 5 в Ухані.
У другому колі українка розібралася з іспанкою Гарбінє Мугурусою (№26 WTA).
Ухань. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Гарбінє Мугуруса (Іспанія) - 7:5, 6:2
Світоліна почала гру другим номером. Тактика Еліни полягала в тому, щоб дочекатися помилки від Мугуруси, грамотно утримуючи м'яч в грі. Українка грала максимально глибоко в центр, не даючи Гарбінє заходити в корт з подальшими небезпечними ударами по висхідному м'ячу. Виходило з перемінним успіхом: іспанка, яка давно вже не показує своєї найкращої гри, часто помилялася під тиском, але іноді і непогано атакувала. При більш пасивній грі Еліни іспанка в середині сету повела з рахунком 4:2. Після цього Світоліна трохи змінила тактику, додала більше гостроти і збільшила кількість кросів. Гарбінє не зуміла швидко перебудуватися і програла перший сет, програвши свої подачі в 8-му і 12-му геймах.
На другий сет Світоліна виходила з психологічною перевагою, яке дуже швидко дозволила їй повести з брейком 3:0. Гарбінє не зуміла додати, а українка перманентно витягувала з неї невимушені помилки. Великою мірою, сьогоднішня Мугуруса є нижчою за класом, ніж Світоліна, та й тактично українка - дуже незручна для неї суперниця. Радує те, що Еліна довела матч до цілком заслуженої перемоги, знаходячись не в оптимальній формі через пошкодження коліна.
Що стосується перспектив Еліни в боротьбі за поїздку на Підсумковий турнір в Шеньчжень, то в онлайн-рейтингу вона вже восьма, але головні суперниці, Белінда Бенчіч і Кікі Бертенс, свої матчі другого кола ще не грали. До Серени Вільямс ще 239 очок, щоб її обігнати, потрібен вихід у півфінал.
Для Еліни це була сьома перемога над Мугурусою в 11 матчах.
У третьому колі Світоліна зіграє проти Світлани Кузнєцової з Росії (№69 WTA).
Також до третього кола вийшла Даяна Ястремська.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 03 травня 2024, 21:47 32

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
Коментарі