WADA дала Росії три тижні на пояснення з приводу допінгу

Росії загрожує відсторонення від Олімпіади-2020 в Токіо

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) дало Росії термін в три тижні, щоб пояснити ситуацію зі спотворенням результатів допінг-проб Московської антидопінгової лабораторії. WADA має намір до кінця року розслідувати всі пріоритетні справи російських спортсменів, яких підозрюють в порушенні антидопінгових правил.
Російським спортсменам може загрожувати відсторонення від Олімпіади-2020 в Токіо. Причинами можуть стати підозри в тому, що Московська антидопінгова лабораторія підробила дані, перш ніж відправити їх до ВАДА (WADA).
Глава комітету Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) з відповідності Джонатан Тейлор пояснив, за що збірна Росії може бути відсторонена від літньої Олімпіади-2020 в Токіо: «Там були позитивні допінг-проби, які видалені. Питання - чому».
У російської сторони буде три тижні часу, щоб пояснити ситуацію. Комітет Тейлора наступного разу збереться 23 жовтня і буде вирішувати, чи рекомендувати виконкому WADA оголосити про невідповідність Російського антидопінгового агентства (РУСАДА). Якщо таке рішення буде прийнято, то справа відправиться до Спортивного арбітражного суду (CAS) для винесення остаточного вердикту.
Микола Степанюк Джерело: New York Times
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 03 червня 2024, 18:23 0

Данець вийшов у лідери загального заліку

Коментарі