Шахтар закріпився на першій сходинці мінімальною перемогою над Десною

Переможний для команди Каштру м'яч опинився на рахунку Марлоса

Матч у Чернігові очікувався з особливою зацікавленістю. По-перше, було цікаво подивитися як буде виглядати «Десна» після перемоги над киянами і в ранзі одного із лідерів чемпіонату країни на тлі «Шахтаря». А, по-друге, треба було дізнатися наскільки чутливою виявилася поразка гірників від «Манчестер Сіті» на старті групового турніру Ліги чемпіонів.
Гра розпочалася досить жваво і несподівано з активного натиску господарів поля. І хоча до гольового моменту справа не дійшла, футболісти «Десни» показали всім, що не мають наміру відсиджуватися в обороні в поєдинку з чемпіоном країни. «Шахтар» відповів стрімким проходом Сергія Болбата, але його передача не знайшла адресата. А потім Жуніор Мораєс трохи не дотягнувся до м'яча поблизу воротарського майданчика Євгена Паста, і голкіпер випередив бразильського українця.
На 8-й хвилині в штрафному майданчику гостей в боротьбі за м'яч зійшлися Тете і Єгор Картушов. Гравець «Десни» опинився на газоні, проте арбітр матчу Катерина Монзуль порушення правил не побачила. Потім двічі хороші моменти для взяття воріт мали гравці «Шахтаря».
Так, на 13-й хвилині Тайсон непогано приклався до м'яча, пробиваючи по воротах «Десни» - Євген Паст виявився на місці. А за шість хвилин Ісмаїлі прорвався по лівому флангу і виклав, як на блюдечку, м'яч на вільного Жуніора Мораєса. Але форвард донецької команди промахнувся з двох метрів у порожні ворота.
На 21-й хвилині чудовий момент для взяття воріт виник вже у господарів поля. Це Владислав Калитвинцев промчав по правому краю, потім змістився ближче до штрафного майданчика і з лівої ноги пробив у дальній кут - м'яч зовсім трохи розминувся зі штангою. І буквально тут же за дві хвилини «Шахтар» відкрив рахунок.
Гольова атака розпочалася з того, що Сергій Болбат вкинув м'яч з ауту Марлосу. Той віддав передачу на Тайсона і побіг відкриватися. Капітан гірників витримав гросмейстерську паузу і точно виклав м'яч на хід своєму партнеру. А коли вже Марлос опинився один на один з воротарем суперників, відправити м'яч у ворота вже було справою техніки.
На 27-й хвилині Марлос цілком міг оформити дубль, але з вигідної позиції не влучив. Після чого гра вирівнялася і вже «Десна» стала створювати свої моменти. Наприклад, на 32-й хвилині лише майстерність Андрія П'ятова не дозволила відзначитися Олександру Філіппову. Потім по воротах «Шахтаря» завдавав удару Єгор Картушов, але м'яч полетів в бік від воріт. Були ще кілька небезпечних атак з боку господарів поля, проте довести справу до завершального удару їм так і не вдалося. В результаті команди пішли на перерву з мінімальною перевагою гостей.
У другому таймі на полі було багато боротьби, суперники грали жорстко і навіть грубо. Тому Катерина Монзуль змушена була показати кілька жовтих карток. В цілому ж ця половина зустрічі пройшла з деякою перевагою «Десни». Господарі поля дуже хотіли відігратися і більшу частину часу намагалися провести в атаках.
А ось гольових моментів було зовсім мало. Так, на 55-й хвилині небезпечно пробивав Андрій Богданов, але його тезка Пятов зіграв надійно. Ще раз ці ж футболісти виявилися в центрі уваги на 75-й хвилині і знову голкіпер «Шахтаря» не дозволив гравцеві «Десни» відзначитися.
Було видно, що для гостей головним завданням було утримати мінімальну перевагу. Хоча вони також намагалися швидко вибігати в контратаки, але попереду мало що виходило.
Вже у компенсований час Тайсон і Манор Соломон опинилися вдвох проти одного захисника, але і цей момент гості не змогли реалізувати.
Ось так «Шахтар» здобув восьму перемогу в чемпіонаті і збільшив відрив від тієї ж «Десни», яка продовжує займати друге місце, вже до десяти очок.
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

Десна - Шахтар - 0:1

Марлос, 23

Богданов, 88 - Тайсон, 53, Мораес, 63, Болбат, 90

Десна: Паст - Мостовой, Імереков, Гітченко, Д. Фаворов - Огіря, Богданов - Картушов, А. Фаворов (Дегтярьов, 68), Калітвінцев - Філіппов (Хльобас, 80).

Шахтар: Пятов - Ісмаїлі, Матвієнко, Кривцов, Болбат - Степаненко - Тайсон, Маркос (Патрік, 56), Марлос (Коноплянка, 86), Тете (Соломон, 72) - Мораес.

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон: ім. Ю. Гагаріна (Чернігів)

Удари (у площину): 9 (5) - 7 (3)
Кутові: 7 - 4

ДЕСНА-ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 17°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 05 травня 2024, 08:55 4

Угорщина та Словенія підвищилися у класі за підсумками виступів у Дивізіоні 1A

Коментарі