Зоря та Маріуполь голів не забили в матчі з двома вилученнями

У першому таймі арбітр вилучив по одному гравцеві в складах обох команд

Обидві команди в нинішньому сезоні не зуміли пробитися до групового етапу Ліги Європи, тому тепер повністю можуть сконцентруватися на чемпіонаті країни. Тим більше, що і «Зоря», і «Маріуполь» ставлять перед собою завдання за підсумками першого етапу потрапити до чільної шістки. Але якщо луганський клуб в останніх матчах, включаючи поєдинки з «Динамо» і «Шахтарем», показував непоганий футбол, то маріупольці ще не можуть похвалитися стабільною і результативною грою.
Ось і початок цієї зустрічі пройшов з перевагою господарів поля. Вже на 9-й хвилині Владислав Кочергін класно пробив з-за меж штрафного майданчика під перекладину і лише блискуча гра Рустама Худжамова не дозволила йому відзначитися забитим голом. На деякий час підопічним Олександра Бабича вдалося відсунути гру від своїх воріт і наступний небезпечний момент «Зоря» створила тільки на 20-й хвилині, коли після подачі кутового Дмитро Іванисеня спробував пробити з близької відстані. Але удар вийшов несильним і воротар «Маріуполя» знову зіграв надійно. А ще за п'ять хвилин Рустам Худжамов вдруге в матчі відбив підступний удар з лінії штрафного майданчика Владислава Кочергіна.
«Зоря» продовжувала активно йти вперед і чинити серйозний тиск на ворота гостей. Удари з різних дистанцій наносили все ті ж Кочергін і Іванисеня, але пробити Худжамова їм не вдалося. А на 32-й хвилині маріупольці ще і залишилися в меншості - за дві жовті картки з поля був видалений Валерій Федорчук.
Здавалося, що, отримавши чисельну перевагу, господарі поля незабаром досягнуть успіху, однак протягом наступних семи хвилин можна згадати хіба що неточний удар у виконанні Владлена Юрченка. Зате на 39-й хвилині несподівано склади зрівнялися - також за два попередження змушений був достроково завершити матч Пилип Будківський.
Гра вирівнялася. Тепер уже і маріупольські футболісти стали сміливіше діяти в передній лінії і навіть завдали кілька неточних ударів. Так і не забивши голів, суперники пішли відпочивати.
Відразу після перерви футболісти «Зорі» створили два небезпечних моменти поспіль, проте Рустам Худжамов обидва рази відбив удари з близької відстані Богдана Леднєва і Віталія Вернидуба. На 55-й хвилині в штрафному майданчику гостей в боротьбі із захисником впав Леднєв, проте арбітр матчу Микола Балакін вважав, що порушення правил не було, а по м'ячу, що відскочив, сильно приклався Владлен Юрченко, але пробив неточно.
І далі перевага була у господарів поля. На 63-й хвилині знову на місці виявився голкіпер маріупольців, взявши м'яч після удару Назарія Русина. А на 77-й хвилині в третій раз в цьому матчі Рустам Худжамов врятував свою команду після удару Владислава Кочергіна.
В самому кінці матчу вже «Маріуполь» двічі мав відмінні можливості вирвати перемогу. Спершу, коли розіграли свій перший кутовий, і Дмитро Мишньов бив зряче в правий від себе кут - тепер уже довелося виручати свою команду Микиті Шевченку. І вже в компенсований час із забійної позиції пробив повз ціль Дмитро Топалов.
У підсумку бойова нічия 0:0, в якій перемогти могла кожна з команд..
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур
«Зоря» - «Маріуполь» - 0:0
Будковський (6), Тимчик (49), Михайличенко (75), Іванисеня (89) - Федорчук (27), Биков (92)
Будковський (38) - Федорчук (32)
«Зоря»: Шевченко - Тимчик, Вернидуб, Ханна, Михайличенко - Юрченко, Іванисеня, Леднєв (Громов, 78), Кочергін (Кабаєв, 86) - Будковський, Русин
«Маріуполь»: Худжамов - Кирюханцев, Биков, Чоботенко, Яворський (Топалов, 46) - Корнієнко, Федорчук, Чех (Тищенко, 80), Мишнєв, Чурко - Вакула (Горбунов, 90)
Арбітр: Микола Балакін (Київська обл.)
Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

ЗОРЯ - МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Андрій Ковальов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 21:38 2

34-річний хавбек киян провів 500-й матч за клуб

Коментарі