Дубль Супряги забезпечив Дніпру-1 перемогу над Карпатами

Дніпряни на своєму полі завдали поразки львівському колективу

Порівняно з минулим туром головний тренер «Дніпра-1» Дмитро Михайленко, який свого часу керував діями і «Дніпра», зробив мінімальні зміни у стартовому складі. Замість Шаповала, Куліша, Вакулка та Коркішка на поле вийшли Сніжко, Когут, Сафронов та Польовий. Щодо складу «Карпат», то замість Назарини, Ді Франко, Гуцуляка у гру вступили Ковтун, Якимець та Бойчук.

Перша в історії зустрічей суперників гра розпочалася активніше зі сторони гостей, але після удару Понде м'яч влучив у штангу воріт господарів поля. Згодом лівий захисник Дубінчак зробив флангову передачу, але воротар «Дніпра-1» Юрчук зіграв надійно, перевівши м'яч на кутовий. Господарі поля також активно організовували свої атаки, але ударам Назаренка та Логінова бракувало влучності.

Міг відзначитися досвідчений Чичиков, але захисник «Карпат» ліквідував загрозу. І все ж, в середині тайму господарі поля відкрили рахунок. Після рейду лівим флангом у виконанні Назаренка м'яч потрапив до 19-річого Супряги, який холоднокровно пробив в рамку воріт - 1:0. Згодом міг відзначитися і сам Чичиков, але Ковтун встиг заблокувати удар суперника.

На початку другого тайму «Карпати» могли відновити рівновагу у матчі, але Юрчук зумів парирувати удар люксембургця Мартінса. Гра і надалі проходила у жорсткій боротьбі і до небезпечних моментів біля обох воріт справа доходила нечасто.

В середині другої половини зустрічі удача знову посміхнулася господарям поля. У результаті протиборства Кльоц на думку арбітра Шурмана порушив правила у штрафному проти Супряги і сам потерпілий чітко реалізував удар з «позначки», ставши автором першого в УПЛ дублю гравців «Дніпра-1» - 2:0. Підопічні Романа Санжара могли швидко скоротити розрив у рахунку, але після удару Дженнінгса м'яч влучив у поперечину воріт Юрчука.

В заключний відрізок матчу гравці «Карпат» намагалися скоротити відрив у рахунку, але через брак завершальних передач «зелено-білим» бракувало влучності. Рахунок міг бути ще більш переконливішим на користь «Дніпра-1», але ударам орендованих у «Динамо» Булеци та Супряги бракувало влучності.

У підсумку завершилася пропускна серія Дніпра-1, яка тривала в УПЛ 6 ігор - 9 м'ячів. А Роман Санжар на чолі різних команд УПЛ став свідком 200-го пропущеного голу своїх підопічних: 198 - в «Олімпіку» та 2 - в «Карпатах». В результаті «Дніпро-1» після цього матчу піднявся на 5-е місце у турнірній таблиці, а «зелено-білі» залишилися на 9-му.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Дніпро-1» - «Карпати» - 2:0


Владислав Супряга (27, 71 - з пенальті)

Ігор Когут (60), Володимир Польовий (63), Сергій Кравченко (79) - Сергій Вакуленко (69), Крістіан Понде (79)

«Дніпро-1»: Валерій Юрчук - Максим Лопирьонок, Олександр Сафронов, Сергій Логінов, Володимир Польовий - Сергій Кравченко, Олександр Сніжко (Арсеній Батагов, 71), Ігор Когут (Сергій Булеца, 80), Олексій Чичиков - Олександр Назаренко, Владислав Супряга (Станіслав Куліш, 90)

«Карпати»: Роман Підківка - Марвін Мартінс, Тім Халл, Сергій Вакуленко (Фран Войкович, 81), Владислав Дубінчак - Дмитро Кльоц, Володимир Якимець (Кирил Кириленка, 64) - Діого Дженнінгс, Александру Бойчук (Артем Козак, 85), Олексій Ковтун - Крістіан Понде

Арбітр: Денис Шурман (Київська область)

Стадіон «Дніпро-Арена» (Дніпро)

ДНІПРО-1 - КАРПАТИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 07:44 0

Артем відзначився з пенальті у ворота Лас-Пальмаса за Жирону, забивши 19-й гол

Коментарі