ВЕРНИДУБ: «У моїй наступній команді працюватимуть іспанські тренери»

Екс-тренер «Зорі» хоче працювати з іспанськими фахівцями

Колишній тренер «Зорі» Юрій Вернидуб, який зараз перебуває на стажуванні в Іспанії, зізнався, що в майбутньому планує працювати з іспанськими тренерами:

«У моїй наступній команді будуть працювати тренери з Іспанії. Думаю, знайду можливість їх запросити. Особливо фахівців з фізпідготовки і тактики. У того ж тренера «Леванте» Лопеса є по два тренери з тактики і фізпідготовки. Я бачив, як вони працюють, ведуть себе.

Зрозуміло, що тренування починає головний тренер, після чого він передає естафету своєму помічникові по тактиці. Той, в свою чергу, не тільки розповідає, але і викликає гравців на предметну розмову, щоб вони не просто дивилися, чули й мовчали, а брали безпосередню участь в аналізі гри своєї і суперника.

Я проаналізував, хто на пострадянському просторі першим брав собі в помічники іноземця. Дійшов висновку, що Курбан Бердиєв - в «Рубін». Очоливши цю команду, він запросив іспанських фахівців з тактики і фізпідготовки. Відразу став чемпіоном. І «Барселону» обігрував в Лізі чемпіонів. Це ж не просто так.

У той час за «Рубін» грав Сергій Ребров. Коли повернувся в «Динамо» і став тренером, хто працював в його штабі і академії клубу? Іспанці. Як академія за той час піднялася і скільки вихованців з'явилося в «Динамо», нагадувати зайве. Значить, все це - не просто так. Значить, в цьому є сенс».

Раніше Вернидуб заявив, що на пропозицію «Динамо» не варто відразу погоджуватися.

Олег Дідух Джерело: Футбол 24
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі