Перша ліга. Агробізнес поступився Минаю, Рух цим скористався

Огляд головних подій вікенду у першому дивізіоні

Вперше за останній час програв «Агробізнес», перервавши шестиматчеву переможну серію. Команда Остапа Маркевича поступилася у селі Минай і відразу ж втратила перше місце. Героєм зустрічі став Роберт Гегедош, котрий оформив дубль і у другому турі поспіль приніс своїй команді перемогу.

На перше місце зумів вирватися львівський «Рух». Підопічні Кучука на виїзді побили одного з аутсайдерів «Черкащину» - 6:1. Після чотирьохматчевого затишшя знову заявив про себе Кондраков: оформив дубль і очолив гонку бомбардирів (шість м'ячів також у Анатолія Нурієва з «Минаю»). Продовжує радувати Юрій Климчук, який відзначився в четвертому матчі поспіль.

На третє місце видряпалася нарешті «Оболонь-Бровар». Єдина команда ліги без поразок на виїзді мінімально переграла «Чорноморець», завдяки першому голу в сезоні Артема Ковбаси і увійшла до зони плей-оф.

Один з найрезультативніших захисників чемпіонату Дмитро Поспєлов забив вже свій третій м'яч у сезоні і вже у другому поєдинку приносить «Металісту 1925» перемогу. Харків'яни зуміли переграти на виїзді «Авангард», вибивши того з трійки.

Вибрався із небезпечної зони «Гірник-Спорт». Обіграв удома останню команду чемпіонату запорізький «Металург». Хоча перемога далася господарям важко, завдяки пенальті. За грою уважно спостерігав Ігор Жабченко, колишній тренер «гірників».

Олександр Мішуренко потроху забирає у свого тезки Акименка славу лідера «Інгульця». У нинішньому сезоні на рахунку форварда три голи, які допомогли команді взяти сім очок. Цього разу його гол виявився переможним у матчі з «Прикарпаттям».

Найрезультативніший матч туру подарували «Миколаїв» і «Кремінь». Забили на двох вісім м'ячів, а перемога дісталася корабелам - 6:2. Тим самим підопічні Сергія Шищенка перервали серію з чотирьох зустрічей без перемог й зробили подарунок на День міста.

Драматично завершився дев'ятий тур для «Волині». Вона приймала «Балкани» і замість трьох домашніх очок, ледь вигризла одне. Причому відігралася з 0:2, здобувши нічийний результат на 93-й хвилині, завдяки холоднокровності Бартуловича при пробитті пенальті.

Іван АНДРІЙЧЕНКО

Перша ліга. 9-й тур

14 вересня, субота

«Минай» - «Агробізнес» - 2:1
Голи:
Гегедош, 15, 53 - Груша, 47.

«Черкащина» - «Рух» - 1:6
Голи:
Тищенко, 77 - Ернест, 29, Сіднней, 42, Климчук, 56, Кондраков, 72, 74, Русин, 78.

«Чорноморець» - «Оболонь-Бровар» - 0:1
Гол:
Ковбаса, 73.

«Авангард» - «Металіст 1925» - 0:1
Гол:
Поспєлов, 68.

«Гірник-Спорт» - «Металург» - 1:0
Гол:
Батюшин, 58 пенальті.

Вилучення: Разуваєв (М), 90.

«Прикарпаття» - «Інгулець» - 0:1
Гол:
Мішуренко, 20.

«Миколаїв» - «Кремінь» - 6:2
Голи:
Кравченко, 19, 22, 44, Бугай, 41, Семенина, 52, Кіричук, 69 - Павлик, 61, Єрмаченко, 63.

15 вересня, неділя

«Волинь» - «Балкани» - 2:2
Голи:
Пономар, 67, Бартулович, 90+3 пенальті - Златов, 15 пенальті, Паламар, 38.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі