ЗАХОВАЙЛО: «Суркіс повинен фінансово покарати гравців Динамо»

На думку експерта, гравці столичного клубу можуть не скоро побачити зарплату

Футбольний менеджер і агент В'ячеслав Заховайло розповів про своє бачення ситуації в «Динамо». На думку експерта, президент київського клубу повинен фінансово покарати гравців:
«Думаю, що Ігор Михайлович Суркіс вже штрафує футболістів за серію поразок і нічиїх. Якщо буде сьомий матч ганьби поспіль, то гравці відчують серйозний удар по своїй кишені. Коли мова заходить про гроші, знаючи «теплу ванну» в «Динамо», це додасть їм мотивації. Президент «Динамо» повинен фінансово покарати футболістів, якщо цього ще не зробив, і публічно заявити про це уболівальникам, які отримають хоч якусь сатисфакцію.
Якщо динамівці не виграють наступний матч проти «Мальме» в Лізі Європи, то гравці не скоро побачать зарплату. Гратимуть безкоштовно, чого вони заслуговують за станом на сьогодні. Так швидше дійде до всіх футболістів. Нехай подумають краще про вболівальників-ветеранів, яким вже за 60 або 70 років. Вони інфаркти можуть перенести від такої гри «Динамо». Доводиться заспокійливе пити. Футболісти повинні відчути народну нелюбов і щось зрозуміти.
Бесєдін після поразки від «Десни» сказав, що йому вже соромно вийти на вулицю. Я все життя у футболі, я знаю, що це таке. Футболіст може говорити все що завгодно, інша справа - відчувати на рефлексі. Як у собаки Павлова: коли в миску щось поклали і коли в миску нічого не поклали. Не хочу сказати, що у футболістів з інтелектом щось не те, але гравці думають іншими категоріями. Не думаю, що їм соромно або не соромно. Вони ходять в такі місця, де при одній тільки появі всі дівчата верещать. Футболісти «Динамо» вже забули, коли їм відмовляли, тому вони так і грають в футбол. Ця хвороба «Динамо» була в усі часи. Іноді гравців потрібно опускати на землю, а зараз це можна зробили тільки завдяки грошам. Не те, щоб футболісти нічого не отримували, вони ще повинні доплатити клубу за такі виступи. Не подобається - всіх розігнати, виставити на трансфер, відправити в дубль, де вони будуть отримувати п'ять копійок.
По орендах у «Динамо» велика кількість мотивованих хлопців, які більше захочуть себе проявити. Після того, що ми бачили в останніх матчах, хочеться, щоб гравці вийшли з «теплої ванни». Вони не те, що не можуть. Коли суддя не зарахував гол, динамівці розлютилися, почали створювати моменти, а потім вимкнули швидкість і все. Треба, що гравці отримували відповідно до того, як вони грають. Чи граєте на шосте місце в Україні - зарплата повинна бути відповідною. На місці Ігоря Михайловича навіть би не думав, як покарати футболістів. Хоча, можливо, Суркіс це вже зробив.
В кожному контракті повинен бути пункт про «зменшення спортивної майстерності». У «Динамо» немає таких гравців, за якими слід трястися. Мессі і Марадони немає. Покарати треба всю команду, а не конкретних футболістів, включаючи тренерський штаб. Це називається колективна відповідальність. Ніхто навіть слова не скаже, тому що це заслужено. Нехай за ці гроші Ігор Михайлович краще придбає на українському ринку молодого і талановитого футболіста. Така моя думка. Можливо, непопулярний захід, зате дієвий. У гравців «Динамо» такі зарплати, що вони можуть півроку їх не бачити, але з голоду не помруть. Ви коли на роботі робите брак, вам за нього дають премії? Або вам платять за дні, коли ви прогуляли? Це все риторичні питання».
Микола Степанюк Джерело: Рейтинг букмекерів
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 08:51 8

Жоан Лапорта був розлючений

Коментарі