КОНОПЛЯНКА: «Повернувся в Україну на прохання президента країни»

Хавбек донецького «Шахтаря» любить відповідати журналістам з гумором

Хавбек «Шахтаря» Євген Коноплянка розповів про своє повернення в український чемпіонат:
«Чому я повернувся на рідну землю? Почув слова президента України! (Сміється). Насправді, чому б і ні, не повернути чемпіонат, який був 4 роки тому? В Європі все теж добре, хороші чемпіонати і команди, але своїх людей ми будемо радувати? Вони теж занудьгували, як я чув. Народ теж хоче бачити той футбол, який показує Європа. Я першим пішов, а тепер першим повернувся.
В першу чергу, у них дисципліна на тренуваннях. Хуб Стевенс в «Шальке», можна сказати, забороняв нам посміхатися. Менталітет у них. Запитайте у Саші Зінченка. У них там інша ситуація: багато латиноамериканців, більш розслаблений колектив, тому є результат. А ось у Німеччині дисципліна в першу чергу. Там всі ходять, ніби щось сталося у людини. Я розумів, що не можу бути іншим. Якщо я інший, то випадаю з колективу.
Припустимо, умовний Марлос зміг би там заграти? Потрібен тренер, хоча б, для початку. Якщо тренер бачить стиль футболу з м'ячем, щоб суперник лягав на землю і говорив: «Все, я більше не можу бігати за цим м'ячем». А ми отримуємо задоволення, це так. А коли ми просто бігаємо, коли в першу чергу фізика, битися, бодатися, дисципліна. Ось це вони цінують. Я не та людина і футболіст, у якого це добре виходить. Ось в Туреччині тільки Селя міг бути топ-гравцем. Там з ним конкурувати важко, тому я вирішив взяти інший напрямок.
З Ахметовим дуже тепло поспілкувалися. Для мене це було несподівано, коли така людина розмовляє з тобою дуже просто, ніби я його знаю не перший день. Він не був спокійний, а приємно здивований моєю згодою. І мені було приємно чути людину, яка дійсно рада, що я зараз в цій родині. З ним я говорив вже після підписання контракту, він мене не переконував. Даріо Срна сказав, що мене тут чекають, а це найцінніше, що може бути.
Я скучив по чемпіонату України, це мій дім. Наші люди, наш менталітет. Сподіваюся, через моє повернення на стадіон прийдуть на три людини більше. Потім прийде Ярмоленко, а це ще плюс 5 осіб. Може бути, ми знову зацікавимо людей футболом, і вони будуть приходити та отримувати задоволення від футболу. Давайте почнемо якщо не з повного стадіону, то хоча б з половини. Дуже приємно, коли вболівальники приходять та дивляться».
Микола Степанюк Джерело: Профутбол Digital
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 червня 2024, 07:24 6

«Наполі» планує провести рекордну трансферну кампанію

Коментарі