Сергій РЕБРОВ: «Вболівальники Динамо чекають участі в Лізі чемпіонів»

Наставник «Ференцвароша» - про роботу в Угорщині, гру в теніс зі Стаховським і про фанів «Динамо»

Головний тренер «Ференцвароша» Сергій Ребров в неділю побував на матчі Кубку Девіса Угорщина - Україна. Наставник чемпіона Угорщини підтримував українську команду в цілому, а також свого кума Сергія Стаховського особисто. Першу половину ігрового дня Ребров разом із сім'єю провів на трибуні поруч з українськими уболівальниками, трохи пізніше пересів в бокси, де тінь рятувала від палючого сонця. А закінчував спостерігати за ходом останнього матчу, перебуваючи поруч із командою.

Після закінчення тенісного матчу Сергій Ребров дав ексклюзивне інтерв'ю SPORT.UA.

- У суботу «Ференцварош» впевнено виграв матч чемпіонату Угорщини. Які завдання стоять перед командою в новому сезоні?
- Ніхто не ставить завдань «на п'ятирічку». Всі задоволені, що виграли 30-е чемпіонство. Зараз працюємо, намагаємося виграти кожен матч. Всі цілі рано чи пізно будуть досягнуті.

- У четвер ви стартуєте в груповому раунді Ліги Європи. Перший суперник - «Еспаньол», який в кваліфікації вибив «Зорю». З Віктором Скрипником не спілкувалися з приводу іспанського клубу?

- Ні, з Віктором я не говорив. Але у нас є достатньо відеоматеріалів, наш тренер переглядав їхні матчі. І сьогоднішню гру ( «Ейбар» - «Еспаньол». - Прим. Sport.ua) він теж дивиться. В цілому, можу сказати, що інформації більш ніж достатньо. Думаю, її нам вистачить.

- Як оціните інших суперників по групі - «Лудогорець», ЦСКА?
- У групі всі команди сильні. 15 років «Ференцварош» не був у груповій стадії Ліги Європи. Тому я вважаю, що вихід туди - вже великий успіх для команди. Будемо працювати, будемо боротися за кожне очко. Ліга Європи - дуже цікавий турнір і вболівальники з нетерпінням чекають матчів.

Фото Сергій Конторчик

- У матчі-відповіді кваліфікації Ліги чемпіонів «Ференцварош» крупно програв загребському «Динамо». Як вдалося налаштувати команду на відбір Ліги Європи?
- Це футбол, трапиться може і не таке. Без поразок не буде перемог. Ми проаналізували двоматчеве протистояння з хорватами, зробили висновки, добре налаштувалися на «Судуву» і пройшли в груповий раунд.

- Навіть незважаючи на поразку, вболівальники команду тепло підтримали. В Україні уявити подібне після 0:4 складно. Чим відрізняється менталітет українських і угорських уболівальників?
- Тут теж дуже вимогливі вболівальники. Але вони приземлені, розуміють можливості команди. Вони бачили, що команда старалася. Ми можемо програти і 0:4, і 0:5, але, якщо видно, що команда боролася - вони будуть аплодувати. Я думаю, що гравці це заслужили.

За рахунку 0:1 у нас було багато шансів, але, коли пропустили другий м'яч, потрібно було забивати 3 і це було практично нереально. Загалом, культури у вболівальників тут трохи більше.

Наприклад, якщо взяти київське «Динамо», то вболівальники чекають від команди участі в груповому раунді Ліги чемпіонів, всі живуть тими іграми і тими перемогами, які були в минулому. Тут же 15 років «Ференцварош» не добивався серйозних успіхів в єврокубках, тому участь в груповому турнірі Ліги Європи для нашої команди на даний момент - велике досягнення.

- Ви з сім'єю прийшли підтримати Сергія Стаховського на Кубку Девіса. (Стаховський також живе в Будапешті і є кумом Реброва - Прим. Sport.ua). Чи граєте з кумом в тенісбол у вільний час?
- Ми граємо в теніс. Він на половину майданчика, а я - на весь. Звичайно ж, він виграє. Ми граємо до 7, у мене завдання не програти більше, ніж 4:7. Іноді мені це вдається.

Фото Sport.ua. Сергій Ребров з дітьми та своїм кумом - Сергієм Стаховським.

- А ще з якимись відомими тенісистами перетинаєтеся на кортах Будапешта?
- Я багато граю в теніс, із тренером Стаховського, наприклад. Пару граю. Якщо є час, то завжди вибираюся пограти в теніс. Мені це дуже цікаво.

- Ви - чи не єдиний успішний український тренер, який працює на високому рівні за кордоном. У чому головна проблема інших українських фахівців?
- Не знаю, які проблеми у інших українських тренерів. Давайте не будемо характеризувати всіх тренерів одразу. Хтось працює успішно, хтось - ні. Дуже важливо знати мову не тільки для того, щоб працювати тренером, а й для того, щоб розвиватися, спілкуватися з людьми по всьому світу. Я думаю, що мова - це дуже важливий інструмент для кожної людини.

- Як вам зміни в збірній України?
- Команда грає в футбол першим номером, домінує на полі. Мені це дуже подобається. Звичайно, іноді бувають і не такі яскраві гри, але саме напрямок розвитку збірної мені дуже подобається. Думаю, що він подобається і вболівальникам. Головне, що це дає результат. Комусь може подобається такий футбол, комусь оборонний, але в футболі дуже важливий результат.

- Розкажіть, як в Угорщині йдуть справи зі спортивними експертами. Є фахівці калібру Віктора Леоненка?
- На жаль, я не розумію угорську мову. Але, коли був на телебаченні, всі ставилися дуже доброзичливо. А у нас такі канали ... Завжди вирішує політика каналу. Що стосується Леоненка, то канал сам вирішує, чи тримати таку людину, чи ні.

- Чи можете підтвердити інформацію про те, що ви рекомендували Вісенте Гомеса «Олімпіку»?
- Без коментарів.

Володимир КЛЕПАЧ, Sport.ua з Будапешта

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 13:53 0

Каталонський клуб гарантував собі участь у Лізі чемпіонів

Коментарі