Гейджі впевнено переміг Серроне. Наступний МакГрегор?

Сергій Лебедєв резюмує поєдинок Геджі – Серроне на UFC Fight Night 158

На турнірі UFC Fight Night 158 в канадському Ванкувері вся увага фанатів була прикута до поєдинку в легкій вазі. Враховуючи ударні стилі бійців з прицілом на нокаут, уболівальники чекали видовища та яскравого закінчення сутички. В цілому, так і вийшло.

Дональд Серроне та Джастін Гейджі, на жаль, не видали конкурентного побоїща, але все-таки нокаут глядачі побачили. Гейджі всі чотири з невеликим хвилини сутички грав роль першої скрипки. Він робив рівно те, що повинен був робити. Серроне не любить, коли на нього йдуть, а Гейджі якраз успішно його пресингував. Про тотальну перевагу Гейджі цього вечора говорить статистика: 40-17 на його користь по значимих ударах.

Джастін поєднував панчі в голову з потужними результативними лоукіками. Здавалося, що «Ковбой» просто не знає, як йому перехопити ініціативу. Лише коли Гейджі брав паузу на «подумати», Серроне набирався рішучості та починав свою атаку. І під час однієї з таких своїх сміливих вилазок він нарвався на удар справа, який вирішив результат поєдинку.

Серроне впав на коліно, швидко встав, але знову виявився на полу після наступних трьох аперкотів і хука від Джастіна, випущених із забійної правої руки. Здавалося, що після другого нокдауну рефері зобов'язаний був зупиняти побиття, і Гейджі вказував на це третьому в клітині, але той відверто проспав епізод, і Джастіну довелося нанести декілька зайвих ударів по суперникові, чим він залишився вкрай незадоволеним. Адже Гейджі та Серроне неодноразово тренувалися разом, і вважають один одного друзями.

Хабіб чи Конор?

Перспективи Серроне виглядають дуже туманними. Друга поспіль важка дострокова поразка для зношеного битвами 36-річного ветерана може послужити приводом для того, щоб повісити рукавички на цвях. Серроне, безперечно, пройшов свій пік, і якщо дивитися тверезо, то вже навряд чи коли-небудь зуміє наблизитися до тайтл-шоту.

А ось у Гейджі все добре. Для нього це була третя поспіль перемога нокаутом в першому раунді. Враховуючи нинішню ситуацію в легкій вазі UFC, його можна розглядати, як реального претендента на пояс. Після поєдинку Гейджі назвав два імені в якості бажаних опонентів: Конор МакГрегор та діючий чемпіон Хабіб Нурмагомедов.

Дуже схоже на те, що цього разу Тоні Фергюсон не упустить шансу побитися з Хабібом, тому МакГрегор виглядає для нього більш реальним кандидатом в суперники.

Чому бій МакГрегор vs Гейджі повинен відбутися

По-перше, МакГрегору, щоб повернутися до обойми, необхідно когось перемогти. По-друге, незважаючи на «іржу» ірландця, цей бій відмінно підходить для нього з точки зору стилів, оскільки Гейджі - це той, хто, незважаючи на свою борцівську базу, прагне битися в стійці та не цурається бездумного обміну ударами.

По-третє, бій має сенс з точки зору рейтингу: в доки не оновленому рейтингу легковаговиків UFC МакГрегор знаходиться на 3-му місці, а Гейджі на 5-му (№1 - Тоні Фергюсон, №2 - Дастін Пор'є, №4 - Дональд Серроне). Переможець бою МакГрегор vs Гейджі стане законним претендентом на титул. По-четверте, для фанатської аудиторії Гейджі виглядає відмінним суперником для МакГрегора, а значить, касові збори будуть на висоті. По-п'яте, особиста неприязнь бійців.

У боїв МакГрегора ніколи не буває проблем з розкруткою, але тут ми маємо справу, коли його супротивник не раз за останні місяці наніс Конору декілька серйозних образ. Хтозна, можливо, це зачепило МакГрегора і підштовхне його до підписання контракту на бій з «Хайлайтом»?

Якщо бажання Гейджі побитися з «куркою, що несе золоті яйця» МакГрегором є зрозумілим - це і гроші, і слава. Однак те, що із цього приводу думає зараз Конор, загадка. Відразу після завершення мейн івенту UFC Fight Night 158 він опублікував своє пафосне фото з автомобіля без якого-небудь підпису. Чи можна розглядати це, як готовність битися з Гейджі?

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 23:59 17

Україна в рейтингу УЄФА посіла остаточну 18-ту позицію

Коментарі