Дебютний матч Санжара у керма Карпат увінчався перемогою

Львівська команда вдома обіграла полтавську «Ворсклу» з рахунком 2:1

У поєдинку 7-го туру чемпіонату України з футболу львівські «Карпати» приймали полтавську «Ворсклу».
Це був перший офіційний матч Романа Санжара в якості головного тренера львівської команди. Само собою, фахівець не хотів вдарити у бруд обличчям перед львівськими фанатами, яких, до слова, зібралося на стадіоні «Україна» не так вже й багато.
Команди почали матч неквапливо, з лінню. Тим більш несподіваним був шанс Габелка відкрити рахунок вже на 7-й хвилині зустрічі. Коломоєць протягнув м'яч по центру і віддав наліво Габелку, той, довго не роздумуючи, вдарив - м'яч влучив у зовнішню сторону ближньої штанги воріт «Карпат».
Боролися команди багато, а моментів було мало. Незважаючи на те, що ближче до середини першого тайму швидкість гри зросла, видовищною її назвати було важко. Правда, непоганий шанс відкрити рахунок був у Дженнінгса на 25-й хвилині зустрічі. Гравець господарів вискочив на побачення з Ткаченком по місцю правого інсайда, але переграти голкіпера полтавчан не зумів.
А як на 32-й хвилині не забив Денис Васін! Схоже, цей епізод буде йому ще довго снитися. Після метушні у штрафному «Карпат» біля воріт львів'ян стояли двоє: м'яч і Васін. Але футболіст «Ворскли» якимось чином примудрився не влучити по круглому...
На 41-й хвилині зустрічі гості все ж забили. Причому не без частки везіння. Після навісу з лівого флангу м'яч влучив у груди Назарині, футболіст господарів хотів його чи то прийняти, то чи скинути свого партнера, але скинув точно під удар Баєнку, який не посоромився і з кількох метрів розстріляв Підківку. На рахунку Назарини антиассист.
Суперники спокійно закінчили перший тайм, а друга половина зустрічі почалася з фолів. «Карпати» і «Ворскла» тимчасово забули про футбол і з захватом почали лупити один одного по ногах. До честі головного арбітра матчу Ігоря Пасхала, він не дав грі перетворитися на побоїще, а карток дав рівно стільки, скільки потрібно.
«Карпати» все-таки забили на 57-й хвилині після розіграшу штрафного, але при цьому відразу декілька футболістів львів'ян залізли в офсайд, про що справедливо просигналізував суддівський свисток.
Час минав, моментів у «Карпат» не було, рахунок «Ворсклу» цілком влаштовував. Але на 68-й хвилині після розіграшу львів'янами кутового Мартінс завдав удар по воротах, і м'яч знайшов руку Чеснакова. Пасхал, не роздумуючи, вказав на «точку». До м'яча підійшов Понде і потужним ударом в лівий верхній від себе кут зрівняв рахунок в матчі.
Львів'яни підбадьорилися, а у «Ворскли», схоже, вичерпався запал. Ні, гості намагалися атакувати, били по воротах Баєнко і Петрович, а забили знову «Карпати». На 80-й хвилині господарі отримали право на кутовий. Гуцуляк вдало скинув м'яч на Мартінса, який зробив вчасний ривок, і той без проблем проштовхнув його у ворота з близької відстані. Тут же «Карпати» могли забивати і третій, але після удару Ді Франко ворота полтавчан виручила поперечина.
У кінцівці зустрічі кілька разів вдало зіграв Підківка, виручивши свою команду. Фінальний свисток зафіксував перемогу «Карпат» над «Ворсклою» з рахунком 2:1. Це всього лише друга перемога львів'ян у поточному сезоні УПЛ, яка дозволила «Карпатам» стрибнути з 11-го на поточне 7-е місце в турнірній таблиці.
Ну а перший млинець головного тренера «Карпат» Романа Санжара вийшов зовсім не грудкою. Незважаючи на відставання в рахунку, «зелено-білі» знайшли в собі сили переломити хід поєдинку і вирвати перемогу. Не без частки удачі, само собою, але що в футболі буває без удачі?
Михайло ШАПОВАЛОВ
Українська Прем'єр-ліга. 7 тур.
«Карпати» - «Ворскла» - 2:1
Понде, 69, з пенальті, Мартінс, 80 - Баєнко, 41
«Карпати»: Підківка - Дубінчак, Вакуленко, Халл, Мартінс, Назарина (Войкович, 77), Кльоц, Ді Франко (Лейоус, 90), Гуцуляк, Понде, Дженнінгс (Бойчук, 65).
Запасні: Кудрик, Ковтун, Якімець, Вербний.
«Ворскла»: Ткаченко - Пердута, Чеснаков, Сапай, Васін (Якубу, 65), Петрович (Ндіайе, 86), Ребенок, Луїзао, Габелок, Баєнко, Коломоєць (Хебай, 85).
Запасні: Резник, Скляр, Козиренко, Стрижак.
Ді Франко, 38, Кльоц, 45+1 - Коломоєць, 18, Васін, 53, Чеснаков, 68, Сапай, 81
Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
КАРПАТИ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Михайло Шаповалов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 19:56 5

Український вінгер відіграв 76 хвилин проти «Вест Гема»

Коментарі