Олександрія обіграла Дніпро-1 та піднялася на другу позицію

Перед стартом у груповому турнірі Ліги Європи олександрійці здобули перемогу на внутрішній арені

Матч проти «Дніпра-1» розглядався шанувальниками олександрійського клубу через призму старту «оленів» в груповому турнірі Ліги Європи, який відбудеться вже наступного тижня. Та й перемога в сьогоднішньому поєдинку дозволяла олександрійцям хоча б на деякий час піднятися на другу позицію турнірної таблиці. Але і дніпряни, які в минулому турі перервали свою чотирьохматчеву безвиграшну серію, приїхали в Олександрію за позитивним результатом.

Перший тайм пройшов під диктовку господарів поля. Двічі рахунок міг відкривати Олексій Довгий, але до перерви зробити це у гравця «Олександрії» не вийшло. У першому епізоді Довгий замкнув навіс з кутового і м'яч пролетів поруч з рамкою, а потім після його удару головою Юрчук перевів м'яч в штангу. Відзначимо активну гру на лівому фланзі олександрійців Дениса Мірошниченка, який проводив 150-й матч в еліті українського футболу. Дніпряни ж в першій половині зустрічі практично не загрожували воротам Юрія Паньківа.

На початку другого тайму олександрійці продовжили насідати на штрафну суперників, і після навісу з кутового Бухал потрапив в поперечину. А на 54-й хвилині фатальною для гостей стала помилка Лопирьонка. Після навісу з флангу захисник «Дніпра-1» скинув м'яч під удар Довгому, який без перешкод розстріляв ворота. І тільки після цього дніпряни почали проявляти активність в атаці. Перший удар в площину воріт ними було завдано лише на 60-й хвилині: таке досягнення належало Кравченку, який пробив в руки Паньківу.

Але олександрійці не збиралися зупинятися на досягнутому. Атаки господарів поля виглядали більш обдуманими, і одна з них завершилася точним ударом Сітала, який в куті штрафного обіграв опонента і відправив м'яч під поперечину. За час, що залишився, спроби «Дніпра-1» розпечатати ворота олександрійців до успіху не привели. Міг це зробити Кравченко, але з перспективного штрафного півзахисник пробив неточно.

«Олександрія» здобула впевнену перемогу і піднялася на другу позицію в турнірній таблиці. Цілком можливо, команда Володимира Шарана там і залишиться після цього туру, адже «Зоря» та «Десна», які можуть обійти олександрійців, грають з «Шахтарем» і «Динамо» відповідно. Крім того, олександрійці перервали свою домашню пропускну серію, яка тривала з 15-го вересня минулого року.

У наступному турі «Олександрія» на виїзді зустрінеться з «Колосом», а «Дніпро-1» буде приймати «Карпати».

Українська Прем'єр-ліга. 7-й тур.

«Олександрія» - «Дніпро-1» - 2:0

Олексій Довгий (54), Артем Сітало (77)

Максим Третьяков (42), Дмитро Гречишкін (71) - Сергій Булеца (74)

«Олександрія»: Юрій Паньків - Валерій Лучкевич, Каспарс Дубра, Гліб Бухал, Денис Мирошниченко - Євген Банада, Дмитро Гречишкін, Олексій Довгий (Кирило Ковалець, 64) - Дмитро Шастал (Максим Задерака, 75), Денис Безбородько (Артем Сітало, 46), Максим Третьяков

«Дніпро-1»: Валерій Юрчук - Максим Лопирьонок, Папа Гуйє (Сергій Булеца, 72), Сергій Логінов - Олексій Чичиков, Юрій Вакулко, Сергій Кравченко, Владислав Шаповал - Дмитро Коркішко (Олександр Сніжко, 46), Олександр Назаренко - Станіслав Куліш (Владислав Супряга, 67)

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

КСК «Ніка» (Олександрія)

ОЛЕКСАНДРІЯ - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 07:01 2

Андрій Лунін навряд чи перейде в «ПСЖ»

Коментарі