Екс-суперник Усика зустрінеться з росіянином. Такий бій варто бачити

Лев Кравців очікує класну бійку від одного з можливих суперників Усика

Якщо ви раптом не знали, який бокс подивитися у суботу, а поєдинок Ф'юрі проти когось там вас не спокушає, можемо запропонувати зустріч Майкла Хантера проти Сергія Кузьміна. Розповідаємо, хто це, і чому точно варто вмикатися.

Хто вони такі?

Майкл Хантер - колишня американська надія крузервейта, суперник Усика та «молодий Холіфілд». З першим і третім званням американець на якийсь час попрощався після зустрічі з Олександром. Бій був насиченим, але моментами Усик міг завершувати поєдинок достроково - рефері не розпочинав відлік, а Хантер терпів.

Програвши, Майкл піднявся до хевівейту, і не втратив там у рівні. Звичайно, в суперниках були не енді руїси з тайсонами ф'юрі, але чотири дострокові перемоги з п'яти після переходу - це рівень. Декілька другорядних поясів у руках, красиві перемоги, і вихід на серйозну перевірку.

Росіянин Кузьмін б'є жорстко - лише чотири з 15 суперників достояли до фінального гонгу. Він не є настільки технічним, як Хантер, але від цього не менш цікавий. Як мінімум, тому, що перемагав Девіда Прайса, Ларона Мітчела та Джоуї Давейко - того самого, який нібито нокаутував у тренувальному таборі Джошуа якраз перед зустріччю з Руїсом. Сергій - великий за розмірами супертяж. Навіть на прес-конференціях очевидно, наскільки більшим він є за суперника. Звідти й інтерес. Технічний, але менший боксер проти не настільки технічного, але жорсткого і більшого боксера. Хто кого?

Що вибрати: цей бій або бій Ф'юрі?

Зважаючи на те, що ви хочете побачити. Велике шоу, багато руху, ігри на публіку і красиве завершення - до Ф'юрі. Реальний бій, битву технік, тактик, шкіл і, можливо, красиве завершення - сюди.

Хантер є трохи нижчим за росіянина - на п'ять сантиметрів, але руки довші аж на десять. Буде цікаво глянути, як він, будучи більше природженим крузером, ніж супертяжем, впорається з великим росіянином з ударом.

Ми так розпинаємося тут про удар Кузьміна, забуваючи, що відсоток дострокових перемог майже рівний: 66% у Майкла проти 68% у Сергія. Битва буде класною.

Українцям це цікаво?

Повинно бути, як мінімум, через те, що ми не уявляємо, куди приведе хевівейт Усика. За усіма правилами та регламентом - до титулів, але хто знає, як воно вийде. У крузервейті Олександр бив Хантера, але цілком можливо, що вони зустрінуться в новій категорії. Це точно було б цікаво.

Та і наявність титулу, при подальших успіхах Хантера, може привести його прямо до українця. Звичайно, команда Гассієва горить бажанням поквитатися з недбалим українцем у суперважковаговиках, але доки Мурат розгойдається, Усик вже і до поясів може добратися, а Майкл - до Усика.

Тому варто поглянути на одного з вірогідних опонентів Саші в майбутньому. Реваншів у його кар'єрі ще не було, і цей може стати першим.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 20:11 2

Дивіться найцікавіші моменти матчу 36-го туру АПЛ

Коментарі