Олексій БРАГА: «Були близькі до того, щоб відродити Сокіл»

Виконавчий директор УХЛ розповів про старт нового сезону

Виконавчий директор УХЛ в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів про старт нового сезону, бажання відродити київський «Сокіл», зимову класику і Континентальний кубок, який пройде в Броварах.

- Олексію, цього сезону в УХЛ залишився той же склад учасників. Чи могли з'явитися нові клуби? З ким вели переговори?
- З київськими хлопцями з приводу «Сокола» і молодіжної збірної. Але, на жаль, не вистачає одного інвестора в партнерство до вже існуючих. Якщо він з'явиться, ми готові об'єднати зусилля людей для того, щоб в Києві з'явився новий клуб.

- Правда, що для відродження «Сокола» не вистачило буквально 100 тисяч доларів?
- Може бути, навіть і трохи менше. Ми були дуже близько до появи клубу в Києві. Це не великі гроші. Ми ж говоримо про становлення молодіжної команди, в першу чергу.

- Ви казали, що в УХЛ з'являється все більше легіонерів і навіть перший швед. Чи є якийсь ліміт або сьогодні це питання для ліги поки що не нагальне?
- Зараз йде процес узгодження та затвердження регламенту змагань. На даний момент в заявці 11 осіб (10 гравців + воротар) мають право грати.

- Предметний інтерес до хокею є і в Дніпрі. У яких ще обласних центрах готові інвестувати в хокей?
- Є потенціал: Дніпро, Київська область, і це навіть не один проект. Є потенціал в Кривому Розі. Це основні міста. Ми, зі свого боку готові допомогти у всьому, щоб люди створили команду, і ми запустили її в чемпіонат.

- Озвучена ідея проведення зимової класики. Де і коли відбудеться цей матч?
- Було б чудово провести це в січні або лютому. Але це дуже дорогий проект, хоча і дуже цікавий. Вже відправлені пропозиції потенційним спонсорам. Якщо вони відреагують - проведемо цей матч. Якщо не знайдемо гроші, то будемо сподіватися, що в найближчі два роки ми все ж таки реалізуємо цей проект.

- Сьогодні у УХЛ є кілька спонсорів. Чи ведуться переговори по залученню нових партнерів?
- Ведуться перемовини з медійними партнерами і технічними спонсорами. Також спілкуємося з двома відомими брендами. Дай Бог, щоб все вийшло. Поява будь-якого нового партнера наближає нас до стратегічної мети. Ми дуже хочемо виплачувати клубам певну суму грошей за кожне набране очко. Вихід до стадії плей-офф теж повинен винагороджуватися бонусами. Коли ця модель почне працювати, то кожен клуб побачить наскільки простіше їм буде існувати.

- Цьогоріч Континентальний кубок пройде в Броварах. Чи бере УХЛ участь в процесі підготовки до цього турніру?
- Ми будемо проводити Континентальний Кубок спільно. Після старту чемпіонату всі побачать активності в цьому напрямку. Ми дуже сподіваємося і віримо в нашого чемпіона, адже дуже важливо на міжнародній арені, щоб чемпіон України пройшов якомога далі. Потенціал у команди просто неймовірний, якісний тренерський штаб і виконавці. Сподіваюся, хлопці не підведуть, шанси є.

- Якісь особливі вимоги до арени є? Щось потрібно покращувати до старту турніру?
- Арена вже повністю акредитована. У червні місяці ми виграли право проведення, і арена вже була акредитована, тому проблем ніяких немає. План дій простий: зараз потрібно провести піар-кампанію Континентального кубка, під це у нас будуть залучені різні селебрітіс, хлопці, які будуть просувати цю історію. У найближчі два тижні почнеться активна кампанія з промо цієї події.

Регулярний чемпіонат УХЛ стартує 14 вересня матчем «Донбас» - «Херсон».

Читайте також: ВАРЛАМОВ: Хочу, щоб гравці не їхали з України, а приїздили до нас

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі