Іван ПЕТРЯК: «Угорська ліга більш збалансована, ніж українська»

У зарубіжному чемпіонаті менше прохідних ігор для лідерів - вважає екс-гравець «Шахтаря»

Український легіонер «Фехервара» Іван Петряк розповів про свою адаптацію до чемпіонату Угорщини, а також відмінності, які існують між тамтешньою лігою та УПЛ.
«Переїзд в Угорщину був дуже важким рішенням для мене, так як раніше я ніколи не грав за кордоном. На сьогодні у мене існують незначні проблеми тут, які в основному пов'язані з мовою. Угорська мова дуже складна у вивченні для мене. Оскільки я раніше не володів англійською, в перший період після приїзду в Угорщину я питав себе, чи правильно зробив, вибравши цю країну. Коли я перейшов в «Ференцварош», там не було жодного українця, окрім мене. Перші кілька місяців були дуже важкими через мовний бар'єр».
«Я почав вивчати англійську, і сьогодні мені вдалося досягти рівня, при якому можу вільно спілкуватися з усіма товаришами по команді і співробітниками клубу. Для тих, хто раніше мене не знав, я може, здавався трохи замкнутим, але це не так, все залежить від знання мови».
«В чемпіонаті України є дві топ-команди - це «Динамо» і «Шахтар». Вони розігрують між собою титул чемпіона рік від року, а інші відстають на 15-20 очок. Навпаки, угорська ліга більш збалансована, і мені це дуже подобається. Тут немає прохідних матчів, тому що кожна команда може забрати очки у тих, хто бореться за чемпіонство. В Україні подібне складно уявити».
«Перш за все, я б хотів зробити дубль з «Фехерваром». Знаю, що команда кілька разів ставала чемпіоном і вигравала Кубок Угорщини, але клуб ніколи не здобував ці трофеї в один сезон», - зазначив Петряк.
Нагадаємо, в кінці серпня Іван Петряк відзначився дебютним забитим м'ячем за «Фехервар».
Олексій Сливченко Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 квітня 2024, 12:10 12

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Коментарі