МАЛІНОВСЬКИЙ: «Про шанси на вихід з групи поговоримо пізніше»

Півзахисник збірної України - про перемогу над Литвою

У виїзному поєдинку відбору Євро-2020 із командою Литви півзахисник італійської «Аталанти» і збірної України Руслан Маліновський у своїй звичній манері ударом здалеку забив м'яч, який допоміг синьо-жовтим здобути розгромну перемогу.
- У цьому матчі, перш ніж забити, у мене було кілька спроб, але не зовсім вдалих. На штучному газоні треба було якомога частіше турбувати воротаря суперника здалеку. На такому покритті йому складніше реагувати на відскоки м'яча. Приховувати не буду, я задоволений, що саме мій гол допоміг досягти великої перемоги над господарями, тим паче, що ми порадували злагодженими діями.
- У тебе це був третій м'яч, забитий за збірну, а в Марлоса - перший. Встигли його привітати з дебютним голом?
- Так. Він цього разу відмінно відкривався, виконав великий обсяг чорнової роботи й награв на свій гол. Молодець!
- Те, що трибуни п'ятитисячної арени у Вільнюсі були майже повністю заповнені українськими вболівальниками, якось вплинуло на хід поєдинку?
- У нашому успіху є чимала заслуга фанів. Справді, складалося враження, що ми граємо в рідних стінах. Переконаний, нам вдалося віддячити їм за підтримку якісним футболом.
- Уже стало своєрідним ритуалом, що після переможних матчів гравці нашої збірної підходять до трибун і разом з уболівальниками, синхронно плескаючи, скандують: «Україна!»
- Так, це дійсно стало приємною традицією. Ми й надалі докладатимемо зусиль, щоб вона не переривалася. Хоча вдосконаленню немає меж. От і ми, зокрема, у другому таймі були небезгрішні, помилялися біля свого штрафного майданчику. Добре, що все обійшлося. Зрештою, вважаю, що ми повністю контролювали хід подій на полі, діяли із запасом і за необхідності могли додати обертів, створивши ще більшу напругу у володіннях литовців. Хоча цього дня на першому плані був результат. Нам багато що вдавалося в центральній зоні завдяки чітким комбінаціям між лініями, потім м'яч опинявся в наших крайніх захисників, які сміливо йшли вперед, до чого господарі не завжди були готові...
- Відчувалося, що й ви з партнерами від таких злагоджених дій отримуєте задоволення.
- У нашій збірній вистачає технічних виконавців. Тож, хоч газон і був штучним, але головне - рівним, у нас багато чого виходило з домашніх заготовок.
- Ситуація в нашій групі складається так, що у випадку перемоги в домашньому поєдинку з тими самими литовцями збірна України може достроково здобути путівку до фінальної частини Євро...
- Знаєте, наразі в нас на черзі спаринг із нігерійцями. Тому всі думки - про цей матч. От коли настане час готуватися до другого протистояння з литовцями, тоді й поговоримо про наші шанси більш конкретно.
Володимир Клепач Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 квітня 2024, 12:00 0

27–28 квітня відбулися матчі 35-го туру чемпіонату Англії 2023/24