Рейтинг WTA. Світоліна знову в трійці, дебют Ястремської в топ-30

Ешлі Барті повернула звання першої ракетки світу

У жінок, на відміну від чоловіків, після Відкритого чемпіонату США з тенісу в першій десятці відбулося багато змін. Наомі Осака не змогла захистити торішню перемогу і опустилася відразу на три позиції, втративши звання першої ракетки світу. Очолила світову класифікацію австралійка Ешлі Барті.
Українка Еліна Світоліна завдяки виходу в півфінал піднялася на два рядки і повторила особистий рекорд. Також величезний стрибок зробила канадська тенісистка Б'янка Андреєску, яка після виграшу першого турніру Grand Slam опинилася на п'ятому місці рейтингу WTA.
Варто відзначити прогрес китаянки Ван Цян і британки Йоханни Конти, обидві тенісистки наблизилися до першої десятки (11 і 12 позиції), але відстань до десятого місця, на якому розташувалася Белінда Бенчіч, поки ще велика.
Топ-10 рейтингу WTA
Що стосується інших українок, то Даяна Ястремська вперше в кар'єрі увійшла до топ-30 найкращих тенісисток планети, схожу задачу її команда ставила на цей сезон, подивимося як буде в підсумку. Леся Цуренко втратила очки за торішній чвертьфінал і відкотилася на 68-ю позицію. Багато втратили Ангеліна Калініна і Марта Костюк.
Зате у нас з'явилася ще одна тенісистка в топ-300, це Марина Чернишова, яка тріумфально виграла 60-тисячник ITF в Хорватії. Також піднялася на 69 позицій і Дар'я Снігур, вона виграла 25-тисячник в Ізраїлі.
Українки в топ-300 рейтингу WTA
У Чемпіонській гонці є п'ять тенісисток, які майже точно зіграють на Підсумковому турнірі WTA. Ще п'ять (можливо, ще хтось) посперечаються за останні три путівки.
Чемпіонська гонка
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6

Артем переплутав назву своєї команди

Коментарі