Андрій ЯРМОЛЕНКО: «Я ніколи не був швидкісним гравцем»

Хавбек збірної України та «Вест Хема» готовий зіграти з Литвою з перших хвилин

Травма ахілла, через яку Ярмоленко пропустив дев'ять місяців, не позначилася на швидкісних якостях 29-річного хавбека. Правда, сам Ярмоленко скромно зазначив, що ніколи не вважав себе швидкісним гравцем.

- Андрій Шевченко сказав, що ви готові зіграти 90 хвилин. Чи задоволені своєю формою на даному етапі?
- Не можу сказати, що перебуваю в своїй найкращій формі. Я старанно працюю, щоб повернутися на хороший рівень. Всі повинні розуміти, що 10 місяців без футболу - це нелегко. Потрібен час, щоб повернути кондиції, які були. Я зіграв лише дві гри в стартовому складі - одну 55 хвилин, другу - 70.

- Після вашої травми були побоювання, що вам не вдасться повернути швидкість, яка у вас була ...
- (Перебиваючи). Я не знаю, хто вам сказав, що я був швидким гравцем. Я ніколи не був швидшим гравцем. Завжди грав за рахунок голови, правильно обраної позиції. Надшвидкості, як у Коноплянки, у мене ніколи не було. Що стосується вашого питання, то швидкість залишилася на тому ж рівні - не краще, не гірше. Це не мої відчуття, а результати тестів.

- У Вільнюсі штучне поле. Після травми у вас немає протипоказань?
- Я консультувався з лікарями. Мені сказали: «Можеш грати, нічого не бійся». Сподіваюся, що поле там хорошої якості.

- До травми у вас було беззаперечне місце в основному складі. Чи не переживаєте, що зараз потрібно відвойовувати право виходити з перших хвилин?
- Я ніколи не вважав себе недоторканним. Намагаюся виходити на тренування або гру і показувати, що я сильніший конкурентів. А тренерський склад вирішує, кому грати, виходячи з тактики. Я намагаюся робити максимум і віддаватися на кожному тренуванні. Вважатиме тренер, що я повинен грати в основі - вийду і віддам всі сили заради своєї країни. Вважатиме, що я повинен бути на заміні - підтримуватиму хлопців і переживатиму за результат.

Читайте також: Андрій ЯРМОЛЕНКО: «В Англії запитують про нового президента і війну»

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 19:06 3

Півзахисник «Реала» вірив, що іспанська команда переможе

Коментарі