Зоря зіграла внічию з Еспаньолом, двічі програючи по ходу матчу

Луганчани не змогли здійснити камбек після поразки в Барселоні та вибули з розіграшу Ліги Європи

Поразка тижневої давнини в столиці Каталонії поставила футболістів «Зорі» в дуже непросту ситуацію. У Барселоні луганчани провели два абсолютно різних тайми: у першому ними був продемонстрований цілком пристойний рівень футболу, а другий зміцнив підгрунтя скептичних оцінок на рахунок подальших єврокубкових перспектив команди Віктора Скрипника. Ідеальний початок матчу передбачити було не складно: «Зорі» потрібен був швидкий гол, який би зарядив «чорно-білих» на подальший відрізок зустрічі і вніс нервозність в дії «папуг». Такий розвиток подій цілком міг відбутися, коли голкіпер «Еспаньола» ледь не помилився після підступного удару Леднєва.

Луганчани грали агресивно, і якби вони були точніше в завершальній стадії, у іспанців могли виникнути великі проблеми. Після помилки Дієго Лопеса не зміг переграти голкіпера Громов, який бив з меж штрафного, з відскоку із забійної позиції Леднєв не влучив у ворота, а Будковський, що замикав навіс з кутового, пробив саме в те місце, де стояв голкіпер. Нарешті, кращу гольову нагоду змарнував Громов, який не зміг з лінії воротарського замкнути простріл Хомченовського. І покарання за таке марнотратство відбулося негайно. Перший же кутовий біля воріт «Зорі» завершився ідеальним по влучності ударом екс-форварда донецького «Шахтаря» Факундо Феррейри.

Луганчани активно почали другу половину зустрічі, незабаром відродивши інтригу і повернувши надії в серця українських вболівальників. Невдалі дії Дієго Лопеса, який в боротьбу вибив м'яч, привели до неприємностей для каталонців: Леднєв на вході в штрафний обіграв опонента і точно пробив в ближній кут. І тут позначився високий клас футболістів іспанського клубу, які відразу дали зрозуміти, хто господар протистояння. «Папуги» забрали м'яч під контроль, а незабаром Рока ювелірною передачею вивів Варгаса один на один з Шевченком, і аргентинець свій шанс не втратив.

Підсумок двоматчевого протистояння був вирішений наперед, а в звітній зустрічі залишалося визначити кінцевий результат. І до честі луганчан, які сьогодні не заслуговували залишити поле переможеними, вони продовжили шукати шляхи до воріт суперників. А індивідуальна майстерність Русина, який технічно пройшов Льюїса Лопеса і з гострого кута зрівняв рахунок, хоч і трохи, але все ж підсолодила гіркоту від вильоту луганського клубу з Ліги Європи.

В кінці поєдинку відчувалася надмірна втома господарів поля. Каталонці контролювали хід гри, але рахунок більш не змінився. «Еспаньол» вийшов в груповий турнір Ліги Європи, а луганчанам тепер потрібно сконцентруватися на чемпіонаті України, де їх вже в неділю чекає протистояння з київським «Динамо».


Ліга Європи. Матч-відповідь (перший матч - 1:3).

«Зоря» - «Еспаньол» - 2:2


Богдан Леднєв (54), Назарій Русин (78) - Факундо Феррейра (34), Матіас Варгас (62)

«Зоря»: Микита Шевченко - Богдан Михайличенко, Євген Чеберко, Йоель Абу-Ханна, Олександр Тимчик - Дмитро Іванисеня - Владислав Кочергін, Дмитро Хомченовський, Богдан Леднєв (Владлен Юрченко, 68), Артем Громов (Назарій Русин, 58) - Філіп Будковський (Владислав Кабаєв, 82)

«Еспаньол»: Дієго Лопес - Дідак Віла, Фернандо Калера, Льюїс Лопес, Хаві Лопес - Серхі Дардер (Віктор Санчес, 66), Марк Рока, Естебан Гранеро - Оскар Мелендо, Факундо Феррейра (Лей Ву, 73), Матіас Варгас (Віктор Кампусано, 77)

Арбітр: Раду Петреску (Румунія)

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

ЗОРЯ - ЕСПАНЬОЛ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 07:19 0

Команди зіграли унічию – 2:2

Коментарі