US Open. Світоліна вдруге за рік обіграла Вінус Вільямс

Найкраща українська тенісистка вибила дворазову переможницю турніру

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№5 WTA) виграла другий матч основної сітки на відкритому чемпіонаті США з тенісу.
У поєдинку другого кола українка у двох сетах обіграла легендарну американку Вінус Вільямс (№52 WTA).
US Open. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Вінус Вільямс (США) - 6:4, 6:4
Вивіска матчу обіцяла глядачам справжнє видовище. Як мінімум в кінцівці другого сету вони його отримали сповна.
Але спочатку все було не так феєрично. Вінус програла під нуль першу подачу і весь сет була в ролі наздоганяючої. Тактика Світоліної на матч працювала, відчувалося, що Еліна сьогодні готова краще. Все-таки 14+ років різниці даються взнаки навіть для таких фантастичних атлетів, як Вільямс-старша. У американки, звичайно ж, були свої козирі. Суперпотужна подача, як перша, так і друга, неймовірний досвід і рідні трибуни, які не давали розслабитися ні на хвилину - все це допомагало Вінус тримати інтригу в матчі до останнього.
Розв'язка першої партії повинна була відбутися вже у восьмому геймі, після того як Еліна оформила другий брейк. Але, як це часто буває в жіночому тенісі, відразу подати на сет не вдалося. Українка була близькою, щоб відповісти третім брейком, але все ж довелося довести справу до ще однієї своєї подачі. Тут уже проблем не виникло.
У перерві жвавий хлопчина передав американці новий стаканчик з кавою і це на превеликий подив їй допомогло. Зі старту другої партії Вінус виграла три гейми поспіль і в повітрі запахло натяком на третій сет. Але 39-річній американці цього запалу не вистачило, Еліна виграла п'ять геймів поспіль і була готова до оформлення прихованої «баранки».
Тут вже зіграла гордість Вільямс-старшої, в дев'ятому геймі вона боролася як левиця, відігравши п'ять матчболів. Сам гейм, до слова, затягнувся на 15+ хвилин, глядачі перебували в екстазі. Особливо коли місцева улюблениця все-таки заробила очко і продовжила поєдинок. Але на більше сподіватися їй не доводилося, Світоліна була сильнішою і заслужено перемогла.
Ця перемога Еліни була важчою, ніж на Ролан Гаррос. Обидві тенісистки зіграли краще, особливо американка, яка дуже здивувала рівнем гри ще в Цинциннаті, де програла тільки майбутній чемпіонці в 1/4 фіналу.
Загалом перші дві перемоги першої ракетки України над американками, які стабільно грають вдома на максимумі можливостей, дуже радують. Про подальші перспективи думати поки не хочеться, краще повболіваємо за Даяну Ястремську.
У третьому колі Еліна змагатиметься проти Даяни Ястремської (№32 WTA) або Ребекки Петерсон (№71 WTA).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 22:31 2

Ексчемпіон WBC хотів би провести четвертий бій з Тайсоном

Коментарі