US Open. Ястремська в непростому матчі здолала Нікулеску

Друга ракетка України в трьох сетах переграла 105-ю ракетку світу

Українська тенісистка Даяна Ястремська (№32 WTA) успішно розпочала виступи на Відкритому чемпіонаті США з тенісу.
У першому колі українка в трьох сетах здолала румунку Моніку Нікулеску (№105 WTA).
US Open. Перше коло
Даяна Ястремська (Україна) - Моніка Нікулеску (Румунія) - 6:4, 1:6, 6:2
Як і очікувалося, Нікулеску стала досить серйозною суперницею для Даяни в першому колі. Постійні зміни ритму, чергування обертань і інші технічні «штучки» від румунки нерідко заганяли у глухий кут 19-річну українку. Ястремська, звичайно ж, набагато перевершувала суперницю в потужності ударів, але це не завжди давало плоди.
Першу партію можна назвати сетом нереалізованих можливостей. З чотирнадцяти брейкпоінтів на двох було реалізовано всього три. Єдиним плюсом стало те, що два з них були на рахунку українки. Також з позитиву варто виділити той факт, що Даяна не в перший раз вириває перемогу в абсолютному рівному сеті з рахунку 4:4 або 5:5 (згадуємо матчі проти Возняцкі і Азаренко). Це дуже радує з точки зору подальшої перспективи, та й відсутність безлічі подвійних помилок порадувала око. Даяна навчилася грати важливі розіграші, це чудово.
Також варто окремо відзначити невпевнену роботу лінійних, так й з рахунком кілька разів були нестиковки. Емоційніші тенісистки від цього можуть сильно постраждати.
Друга партія перетворилася в якийсь кошмар. Після 18 віннерсів в першому сеті, українка в другому зробила лише 4 при величезній кількості невимушених помилок (16). Суперниця теж не показувала нічого фантастичного, але Даяна сама віддала цю партію.
Фінальний сет повернув хороший настрій. Ястремська брейканула в четвертому геймі, вела матч до перемоги і ще через одну подачу румунки оформила дебютну перемогу в основній сітці US Open. Так, гра Даяни не була ідеальною, але вона зробила достатньо для перемоги над Нікулеску. Румунка далеко не топ, надзусиль для цього не потрібно, але своє потрібно було ще взяти.
У наступному раунді Даяна змагатиметься проти шведки Ребеки Петерсон (№71 WTA).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 03 травня 2024, 21:47 32

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Коментарі