ФРАНКОВ: «Лікування Дуелунда – удар по репутації українських медиків»

Журналіст також згадав про Віталія Віценця, який достроково завершив кар'єру

Український спортивний журналіст Артем Франков висловився з приводу травми ноги у данця Міккеля Дуелунда, гравця київського «Динамо»:
«Прочитали інтерв'ю доктора Миронова з приводу травми Дуелунда? Звучить, як дуже серйозний удар по репутації вітчизняних спортивних медиків і мало б стати скандальним. Хоча я не стриг б усіх під одну гребінку, а уточнив, про яку саме клініку і яких лікарів йде мова. У спортивному світі всі один одного добре знають. Чути доводилося всяке.
Загалом, дивуватися тому, що наші спортсмени лікуються де завгодно, тільки не в Україні, навряд чи доводиться. До речі, як нині поживає Віценець? Ось типовий приклад талановитого хлопця, відверто загубленого лікарями. Треба спробувати взяти у нього інтерв'ю з конкретними вказівками: направо підеш - в футбол грати перестанеш.
На офіційному сайті «Динамо» клініка, лікарі якої поквапилися підступити до данця, названа. А насправді, порушена куди ширша проблема, далеко не тільки футбольна і не тільки медична. При зламу старої радянської системи ми в силу гидоти людської натури майже завжди хапаємося не за переваги та сильні якості системи капіталістичної, а в першу чергу за формальну сторону або, що набагато гірше, за можливість хапнути - розкрутити клієнта на бабки незалежно від реального стану його здоров'я (потрібна операція, не потрібна - справа третя, аби міг заплатити).
Так з'являється найстрашніше (на Заході і в США це існує, хоч і не в тих масштабах) - невпевненість пацієнта в тому, що лікар пропонує йому адекватне лікування, а не висмоктує з пальця міфічні болячки. Який вихід з цього глухого кута? Нічого іншого, крім як брати звідкись чесних і професійних медиків, для яких лікувати людей - це дійсно покликання, а не місце, де зручно кинути свої кістки, запропонувати не можу. Я наївний?! Я говорю не про те?!»
Микола Степанюк Джерело: Telegram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 00:19 1

Дерек прокоментував майбутній поєдинок Олександра та Тайсона Ф'юрі

Коментарі