Еспаньйол — Зоря. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги Європи

Луганчани в десять разів дешевші за іспанців. Але без бою вони не здадуться

У четвер, 22-го серпня, відбудеться перший поєдинок раунду плей-оф Ліги Європи, в якому луганська «Зоря» на виїзді зіграє з іспанським «Еспаньйолом».
Авторитетний портал Transfermarkt стверджує, що орієнтовна трансферна вартість всіх футболістів луганської «Зорі» становить €14,75 мільйони. Вартість гравців «Еспаньйола» становить €136,85 мільйони. Іспанська команда майже в десять разів дорожче за «Зорю»!
Для порівняння, футболісти київського «Динамо» оцінюються в €98,5 мільйони. Гравці «Шахтаря» - в € 138,2 мільйони.
Що б не говорив пан Рафаїлов, «Зоря» і «Еспаньйол» знаходяться на різних полюсах футбольного співтовариства. До слова, минулого сезону «Еспаньйол» посів сьоме місце в іспанській Прімері, набравши 53 очки за різниці забитих і пропущених м'ячів 48-50. Вражаючий спурт команда видала на фініші сезону, коли провела 9 матчів без поразок поспіль.
22-річний іспанський опорний півзахисник «Еспаньйола» Марк Рока оцінюється в €30 мільйонів. Тобто, один футболіст іспанського клубу коштує вдвічі дорожче, ніж всі гравці «Зорі» разом узяті.
Але це не означає, що луганському клубу пора здатися і замовити по собі панахиду. «Мужики» відомі своєю непоступливістю і готовністю боротися з будь-яким суперником. У Лізі Європи сезону 2017/2018 «Зоря» на виїзді обіграла «Атлетік» з Більбао з рахунком 1:0. Вдома луганчани поступилися 0:2, але саме в цьому протистоянні скаути помітили українського голкіпера Андрія Луніна, контракт якого нині належить мадридському «Реалу».
«Зорі» буде дуже і дуже складно, адже «Еспаньйол» - міцний європейський клуб. Але луганчани під керівництвом Віктора Скрипника боротимуться до останнього. І, навіть якщо «Зоря» програє, уболівальникам українського клубу не буде за нього соромно. Тим більше, що обидві команди чекає матч-відповідь в Україні.
Букмекери, що логічно, вважають «Еспаньйол» фаворитом протистояння. На перемогу іспанської команди дають коефіцієнт 1,28. На перемогу «Зорі» - від 10 до 10,5. Нічия оцінюється коефіцієнтом 5,8.
Орієнтовні склади:
«Еспаньйол»: Дієго Лопес - Віла, Хаві Лопес, Налду, Лопес, Віктор Санчес, Рока, Мелендо, Феррейра, У Лей, Варгас.
«Зоря»: Шевченко - Тимчик, Чеберко, Абу Ханна, Михайличенко, Кочергін, Іванісеня, Кабаєв, Юрченко, Хомченовський, Громов.

22 серпня, четвер

«Еспаньйол» - «Зоря»
Барселона. Стадіон «Корнелья-Ель Прат». 22:00
ТВ-трансляція на телеканалі «УНІАН»
ЕСПАНЬЙОЛ - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Тобіас Штілер (Німеччина)
Прогноз Sport.ua - 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Михайло Шаповалов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:31 72

Команда Мічела достроково виборола путівку до Ліги чемпіонів

Коментарі