Катаріна ЗАВАЦЬКА: «Змогла переломити хід поєдинку на свою користь»

Украинская теннисистка – о первой победе в квалификации US Open

Українська тенісистка Катаріна Завацька розповіла про свою першу перемогу в кваліфікації Відкритого чемпіонату США.
«Напередодні турніру я була дуже схвильована, так як мені ще не вдавалося пройти тут коло навіть на юніорському рівні. Сьогодні мені вдалося постійно залишатися в матчі, нічого не міняти в своїй грі і це допомогло переламати хід поєдинку. Я відчувала, що рано чи пізно вона повинна була зламатися і, коли вона стала трохи більше помилятися, я почала вимотувати її далі і далі своєю грою і повертати якомога більше м'ячів назад в корт.
Повинна сказати, що в нашому матчі в Ландісвіллі вона грала в кілька разів гірше, дуже багато помилялася і дарувала мені багато простих м'ячів, але тут у неї явно гра пішла краще і всі її потужні удари почали проходити. Вона все потрапляла, а я тільки бігала і грала трохи коротко, даючи їй шанси розводити м'яч по корту. Цей матч був набагато кращим з її боку, але добре що я могла залишатися спокійною і перевернути хід гри на свою користь».
Раніше Завацкій ніколи не вдавалося перемогти в Нью-Йорку навіть на юніорському рівні
«Ніколи не замислювалася на якому місці для мене цей турнір серед всіх мейджорів. Тут завжди було дуже важко для мене, я постійно потрапляла на якусь американку і їй всі плескали навіть на моїх подвійних помилках. Ментально це дуже складно витримати. Також тут завжди дуже спекотно і переносити такий пригрів для мене нелегко, тому цей Шолом для мене завжди здавався найважчим. Але сьогодні я пройшла дуже складний матч і рада, що змогла не зламатися і виграти його».
Катаріна розповіла, хто підтримує її на трибунах в Нью-Йорку
«На турнірі зі мною тренер Жан-Рене Ліснар. Тут в Нью-Йорку у мене живе тітка, тому вона приходила на мій матч і також мама з татом приїхали. Група підтримки відмінна! (Сміється) Я дуже рада, що мої батьки можуть іноді разом приїжджати на турнір Великого Шолома і бачити, як я граю».
У другому колі кваліфікації суперницею українки стала екс-45 ракетка світу, німецька тенісистка Анна-Лена Фрідсам, яка зараз займає 231-й рядок у рейтингу WTA
«Взагалі не знаю її і її гру. Мій тренер мені розповість про неї трохи ввечері в середу, який у неї стиль гри, але все ж я завжди намагаюся нав'язати свій теніс. Я помітила, що іноді мені не допомагає до матчу дивитися, які елементи суперник краще або гірше робить, я починаю забувати фокусуватися на собі і на своїй грі, а концентруюся надто на суперниці. По ходу матчу, в будь-якому випадку, я буду розуміти, що мені робити. Може, в той день її кращий удар якраз таки не піде, а я буду чекати іншого».
Денис Шаховець Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футзал | 29 вересня 2024, 07:31 3

29 вересня синьо-жовті зіграють проти команди Венесуели, час початку – 18:00

Коментарі