Олександрія в Запоріжжі обіграла Зорю

Перед «Еспаньолом» команда Скрипника зазнала першої поразки в сезоні

Центральний матч туру мав визначити сильнішого між діючим бронзовим призером УПЛ і колишнім. Стартові склади обох команд зазнали певних змін. У господарів поля, в порівнянні з єврокубковою грою проти софійського ЦСКА, на лавці запасних залишились нападники Назарій Русин і Пилип Будківський, їх замінили Громов і Кабаєв. У центрі захисту замість Віталія Вернидуба на поле вийшов Єгор Чеберко. Стартовий склад «Олександрії» теж зазнав змін. Володимир Шаран випустив трьох нових гравців: замість дискваліфікованого Бухала в центр захисту вийшов новачок Дубра, півзахисника Євгена Протасова замінив Максим Третьяков, а нападника Артема Сітало замінив захисник Павло Пашаєв. Те, що головний тренер випустив п'ять номінальних захисників, означало, що гості побудують свою гру від оборони з розрахунком на швидкі контратаки.
З перших хвилин «Зоря» активніше атакувала ворота суперника, більше контролюючи м'яч. На шостій хвилині матчу після помилки захисника «Олександрії» міг відзначитись Кочергін, який вийшов практично один на один з голкіпером. Завдяки Паньківу загрозу вдалось нейтралізувати, а удар Абу Хани, після відскоку був неточним. Невпевнено в перші хвилини матчу виглядав капітан збірної Латвії Каспарс Дубра, очевидно, йому ще бракує зіграності з новими партнерами.
Першу небезпечну атаку «Олександрія» створила на 20-й хвилині: Лучкевич здійснив прохід правим флангом і видав точний пас Третьякову - м'яч пролетів поруч зі стійкою. В середині першого тайму атакуючий запал «Зорі» почав дещо згасати, натомість олександрійці все частіше з'являлись у «штрафній» господарів. Небезпечний прохід по лівому флангу здійснив фулбек Денис Мірошніченко, його подачу у воротарську Микита Шевченко нейтралізував з другої спроби. В першому таймі гравці «Олександрії» подали 5 кутових, але до особливого загострення їх розіграш не призводив. Загалом в першій половині гри суперники більше уваги приділяли обороні, по-справжньому гострих гольових моментів було обмаль.
Другу частину зустрічі «Зоря» розпочала за сценарієм першої, активні Кочергін, Хомченовський, Громов атакували ворота Паньківа, але без особливого загострення. Не досягнувши результату в дебюті тайму, «Зоря» пропустила гол від «Олександрії». На фланзі провалився Чеберко, м'яч потрапив до Третьякова - його удар впритул відбив Шевченко, після відскоку «смугастий» потрапив до Кирила Ковальця, який точно пробив по воротах - 1:0.
Віктор Скрипник зреагував на гол подвійною заміною, на поле вийшов ударний дует форвардів Русин - Будківський, замість Громова і Кабаєва. Після того як «Олександрія» повела у рахунку, її гравці почали вдало збивати темп матчу дрібними фолами або неквапливо розігруючи м'яч. «Зоря» намагалася переломити хід зустрічі, але сама наразилася на контратаку. Помилилися захисники луганців в центрі поля, і Ковалець вийшов на побачення з Микитою Шевченком та бездоганно скористався своїм шансом - 2:0. На 81-й хвилині гри Кирило міг оформити хет-трик, але з вигідної позиції пробив вище воріт. Футболісти «Зорі» грали практично без моментів, схоже, що вихід в плей-оф кваліфікації Ліги Європи відібрав у них багато сил. Лише в кінці матчу Богдан Лєднєв, що вийшов на заміну, зі штрафного гарматним пострілом в нижній кут воріт скоротив розрив у рахунку. Схоже, Паньків помилився у побудові стінки, виставивши лише одного гравця.
У підсумку «Зоря» зазнає першої поразки в сезоні, але залишається на другій сходинці. А команда Володимира Шарана, завдяки дублю Кирила Ковальця, здобуває другу перемогу поспіль і виходить на шосту сходинку турнірній таблиці.
Денис ШАХОВЕЦЬ
Українська Прем'єр-ліга, 4-й тур.
«Зоря» - «Олександрія» - 1: 2

Леднєв (88) - Ковалець (57; 75).

Тимчик (31), Чеберко (59), Русин (71), Абу Ханна (83) - Банада (22), Лучкевич (36), Пашаєв (70), Ковалець (80).
«Зоря»: Шевченко - Тимчик, Чеберко, Абу Ханна, Михайличенко - Кочергін, Іванисеня - Кабан (Будковський, 66), Юрченко, Хомченовський (Ледньов, 71) - Громов (Русин, 66).
«Олександрія»: Паньків - Пашаєв, Дубра, Шендрик, Лучкевич - Ковалець (Довгий, 85), Гречишкін, Банада - Мірошниченко, Третьяков - Безбородько (Сітало, 46).
Арбітр: Микола Балакін (Київ).
Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 19:02 16

Відбувся останній тур чемпіонату Німеччини з футболу

Коментарі