Директор Шахтаря: «Динамо гальмує ринок платного ТБ»

Юрій Свиридов вважає, що іншого варіанту, ніж платне ТБ, в Україні не буде

Директор донецького «Шахтаря» з комунікацій Юрій Свиридов в соцмережі Facebook прокоментував небажання київського «Динамо» продавати права на показ домашніх матчів УПЛ телеканалам Футбол 1 / Футбол 2:
«Важливе питання - це системний підхід і бізнес-модель ринку телевізійних прав. Є платна модель, яку прийняло абсолютна більшість країн Європи. Моя думка - тільки платна модель за індивідуальною підпискою дозволить заробляти клубам принципово інші гроші. Рекламна ТВ-модель і безкоштовні покази в YouTube - це утопія.
«Динамо» гальмує ринок платного ТБ, прикриваючись тим, що Футбол 1 / Футбол 2 не є незалежним транслятором. Але в той же самий час, матчі «Динамо» транслюються на каналі «2+2», який також не є незалежним транслятором. Про «віддати» права мова не йде. Права було запропоновано «продати» - і вони були продані. У тендері не брали участь «плюси». Якщо ми хочемо грати за правилами і будувати цивілізований ринок, заробляти - треба вживати дії, спрямовані на творення, а не на саботаж і руйнування.
Футбол 1 / Футбол 2 - єдиний системний футбольний канал, який інвестує в покупку легального контента. Нікого ж не бентежить той факт, що матчі «Динамо» в Лізі Європи будуть показувати саме канали Футбол 1 / Футбол 2, які не є незалежним транслятором. Чому «плюси» не показують матчі «Динамо» в групі Ліги Європи? Можливо, Ви скажете, бо Ліга Європи - це УЄФА. Але у випадку з єдиним пулом, в кінцевому підсумку, суперечку також вирішуватимуть в CAS і УЄФА. І повірте, іншого варіанту, ніж платне ТБ, не буде. І від цього виграють і «Динамо», і інші клуби. Системний підхід, ринкова бізнес-модель, централізований маркетинг, тільки так».
Микола Степанюк Джерело: Facebook
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 19:25 4

Іван Надєїн – про матч проти «Динамо»

Коментарі