Цинциннаті. Світоліна переконливо обіграла Мертенс

Перша ракетка України стартувала з перемоги над бельгійської тенісисткою

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№7 WTA) впевнено розпочала виступи на турнірі серії Прем'єр 5 в Цинциннаті.
У матчі другого кола українка у двох сетах розібралася з Елізою Мертенс з Бельгії (№23 WTA).
Цинциннаті. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Еліза Мертенс (Бельгія) - 6:4, 6:1
Поєдинки Світоліної і Мертенс раніше ніколи не були наповнені драматизмом, кожен раз одна з тенісисток була на голову сильніше опонентки і все закінчувалося в двох сетах менш ніж за 1,5 години. Звичайно ж, найбільше запам'яталася єдина поразка українки в матчах з бельгійкою в 1/4 фіналу Australian Open-2018.
Сьогодні тенденція збереглася, Еліна грала краще, хоча спочатку це було і не так помітно. У четвертому геймі першого сету Світоліній вдалося відіграти подвійний брейкпоінт, після чого вона з боями забрала подачу суперниці, яка сьогодні ще й часто видавала подвійні помилки.
Це стало поворотним моментом, далі перевага була повністю на боці Еліни. Вона шикарно подавала: проходило 69% першої подачі при 74% успіху, а на другій було виграно 10 розіграшів з 16. Прекрасні показники, додати нічого.
Єдиного брейка Еліні вистачило в першій партії для перемоги. У другому сеті перевага стала ще більш помітною. Метренс зуміла виграти перший гейм, а потім отримала приховану «баранку» і пішла відпочивати.
Світоліна сьогодні була сильнішою. Мабуть, вона вже налаштована на реванш проти Кенін, якій ще потрібно виграти один матч.
Ця перемога дозволить Світоліной з наступного тижня піднятися на п'яту сходинку в світовому рейтингу і на дев'яту - в Чемпіонській гонці.
У третьому колі Еліна змагатиметься проти добре знайомої американки Софії Кенін (№22 WTA) або Заріни Діяс з Казахстану (№80 WTA).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 9

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Коментарі