Рейтинг WTA. Світоліна може повернутися в першу четвірку

На звання першої ракетки світу претендують три тенісистки

На турнірі в Цинциннаті зафіксовані кілька сенсаційних результатів і вже можна спрямовувати свої погляди в рейтингову таблицю. Особливо це стосується вболівальників першої ракетки України Еліни Світоліної.
Нагадаємо, що в ігровий день 13 серпня американський турнір покинули Кікі Бертенс (діюча чемпіонка) і Петра Квітова (торішня півфіналістка)
Бертенс втратила 900 очок, але трохи компенсувала їх 180-ма очками за турнір в Палермо, які раніше перебували в розділі очок, що не потрапляють в залік (Non-Countable). У Квітової аналогічна ситуація з +55 очками за Брісбен, які раніше не враховувалися.
Обидві тенісистки поки що тримаються вище Світоліної в онлайн-рейтингу, але українці достатньо буде здобути лише одну перемогу, щоб піднятися в топ-5. Обійти Еліну в Цинциннаті після зняття Серени Вільямс не може ніхто. Аріна Соболенко в разі завоювання титулу набере тільки 4115 очок.
Також відзначимо, що Світоліна зберігає деякі шанси поборотися з Сімоною Халеп за четверту сходинку (з точки зору посіву на US Open це дуже важливо). Для цього українці потрібен як мінімум півфінал і осічка румунки, більш детально дивіться в таблиці нижче.
Що стосується боротьби за першу сходинку у світовій класифікації, то вона обіцяє бути запеклою. Найкращі позиції поки у Наомі Осаки. Більш того, вона не може зустрітися з прямими конкурентками до самого фіналу. Але рівень її гри поки що залишає бажати кращого.
Найцікавіше, що забезпечити собі звання першої ракетки світу, незалежно від результатів конкуренток, Осака, Барті і Плішкова можуть тільки перемогою на турнірі.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 07:25 14

«Челсі» здобув велику перемогу над «молотобійцями»

Коментарі