Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Довіра є до всіх футболістів Динамо»

Наставник запевняє, що довіряє кожному гравцеві киян

У вівторок «Динамо» вилетіло з Ліги чемпіонів, поступившись «Брюгге» за сумою двох матчів в 3-му кваліфікаційному раунді.

Наставник Олександр Хацкевич прокоментував свої заміни, а також довіру до окремих футболістів.

- Ви замінили Вербича, бо він втомився і був не готовий більше грати?
- Йому здавалося, що він ще може грати. Але вже було помітно, що він бігає на п'ятках. Він потрапив у таку ситуацію, коли він уже і вперед не встигав, і в обороні його не було. Можливо, його можна було залишити суто для гри на атаку. Але їхній 77 номер активно підключався за рахунку 2:1. Той самий Жерсон був більше готовий.

- Коли ви проводили заміну після вилучення, чи були думки замінити когось із гравців атакуючого плану?
- Заміна після вилучення була спланована заздалегідь. Флангові гравці виглядали свіжішими. Вітя Циганков додав у другому таймі дуже сильно. Рахунок був не на нашу користь, і нам потрібно було ризикувати, прибирати одного з опорних півзахисників. Так, ми трохи пересунули в середину де Пену, аби він допомагав обороні. Але ми ризикували. Можливо, цей ризик виявився невиправданим.

- Чому така повна довіра до Родрігеса й недовіра до Гармаша? Адже Гармаш проявив себе добре в матчі з «Шахтарем»...
- Довіра є до всіх футболістів. Але є стратегія на гру. Родрігес більш атакуючий футболіст, більш націлений на ворота. А Денис корисний, коли підключається з глибини. Я прийняв таке рішення, я за нього відповідаю. Чому ми освіжили центральну зону, випустивши трикутник Шепелєв - Буяльський - Андрієвський? Тому що вони більш ігровики, можуть і м'яча притримати. У Саші хороший перший пас. Ми його замінили лише тому, що нам потрібен був гравець, який діє вище. У другій половині першого тайму в нас один Жерсон був між двома центральними захисниками, а п'ятірка півзахисників опускалася нижче. Хоча ми просили й того ж Буяльського вище підніматися, і Сашу Андрієвського. Але вже коли заміни провели, підняли вище Вітю, почали вище зустрічати суперника. А довіра є до всіх наших футболістів.

Іван Зінченко Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 червня 2024, 07:20 19

Чемпіонат Європи з футболу відбувається в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Коментарі