Торонто. Світоліна зупинилася в чвертьфіналі

Кенін після перемоги над Ястремською вибила з турніру ще й Світоліну

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№7 WTA) завершила виступи на турнірі серії Прем'єр 5 в Торонто.
В матчі 1/4 фіналу українка у двох сетах поступилася Софії Кенін з США (№29 WTA), яка раніше вибила з боротьби Даяну Ястремську.
Торонто. 1/4 фіналу
Еліна Світоліна (Україна) - Софія Кенін (США) - 6:7(2), 4:6
Команда Світоліної добре підготувалася до суперниці і Кенін спочатку взагалі не розуміла, що вона може зробити на корті. Еліна, яка переважно грає плоскими ударами, сьогодні використовувала багато обертань, деякі слайси ставили представницю США в глухий кут, її форхенд помилявся набагато більше звичайного. Також тенісисткам дуже сильно заважав вітер, але Світоліна на досвіді краще справлялася з цією додатковою проблемою.
У перших геймах українка була дуже зібраною, практично не помилялася, також їй кілька разів трохи пощастило, як в моменті з тросом на геймболі другого гейму. Результатом стартової переваги стали два брейки і рахунок 4:0. Здавалося, що програти цю партію малореально, хоча сумніви в переможниці матчу, звичайно ж, були. Але в один момент американка стала краще справлятися зі зовнішніми подразниками, віднайшла свій ритм і картина на корті кардинально змінилася.
Тепер уже Софія диктувала умови, була більш активною і фантастично відігрувала в важливі моменти. Кілька разів вона карала Світоліну за невпевнені виходи до сітки ідеальними свічками, до кінця матчу таких моментів було близько п'яти. Ситуація вийшла з під контролю українки, вона не без проблем змогла перевести партію на тай-брейк, де прогнозовано поступилася. Це був уже п'ятий програний тай-брейк Світоліной поспіль (3-6 в 2019 році), статистика гнітюча.
Друга партія не віщувала нічого хорошого, але за підсумком Еліна провела її не так вже й погано з точки зору самої гри. Єдиною проблемою українка стала нереалізація брейкпоінтів, їх у неї було цілих 7 (сім). Наприклад, у Кенін брейкпоінт був всього один і вона його використала. Ще раз: одного брейкпоінта при досить рівній грі в сеті американці вистачило для перемоги в сеті і відповідно в матчі. І хто тут тенісистка з першої десятки?
Таким чином, Кенін вперше виходить в півфінал турніру серії Прем'єр 5 і впритул підбирається до топ-20 світового рейтингу. В 1/2 фіналу Софія змагатиметься проти Б'янки Андреєску (№27 WTA).
З наступного тижня Світоліна збереже сьоме місце в світовому рейтингу. У Чемпіонській гонці Еліна буде восьмою, якщо Серена Вільямс не дійде до фіналу або якщо Б'янка Андреєску не виграє титул. У найгіршому випадку українка буде десятою.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 27 квітня 2024, 19:31 1

Рафаель взяв реванш у Алекса де Мінаура у 1/32 фіналу Мастерса у столиці Іспанії

Коментарі