Торонто. Світоліна здобула перемогу на старті

Українка в трьох важких сетах переграла Катерину Синякову з Чехії

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№7 WTA) стартувала з перемоги на турнірі серії Прем'єр 5 в Торонто.
У матчі другого кола українка в непростому поєдинку обіграла Катерину Синякову з Чехії (№41 WTA).
Торонто. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Катерина Синякова (Чехія) - 6:3, 3:6, 6:3
Великою мірою Синякова досить зручна суперниця для стилю гри Світоліної і обігрувати її потрібно в будь-якому стані. Єдине, в чому чешка може дати фору Еліні, так це в емоційному плані. В останніх матчах українці цих самих емоцій дуже навіть не вистачало.
У стартовій партії все йшло за сценарієм Світоліної, хоча помітної переваги і не проглядалося. Після обміну брейками на старті, українка змогла ще раз реалізувати брейкпоінт в шостому геймі і відразу ж з боями забрати свою подачу. Цього вистачило для перемоги в партії, але великої впевненості в тому, що так буде тривати і далі, не було. Більш того, після першого сету Еліна взяла медичний тайм-аут, її турбував поперек. Це був тривожний дзвіночок.
Друга партія проходила трохи в іншому ключі. Чешка заграла краще, скоротивши кількість невимушених помилок до мінімуму. Відповісти на це Еліна не змогла, хоча й намагалася. У восьмому геймі вона не втримала подачу і доля сету була вирішена.
Остання партія пройшла в найкращих традиціях матчів Світоліної. Нерви вболівальників були в черговий раз перевірені на міцність, моральних сил під кінець практично не залишилося. З плином часу обом тенісисткам стало важче захищати свої подачі і брейки посипалися як з рогу достатку. З рахунку 3:3 Еліна взяла три гейми поспіль, але зробила це у впертій боротьбі. У фінальному геймі ми побачили два нереалізованих матчболи, але все ж після довгих мук Синякова пробила в аут.
Перемога повернула Світоліну в топ-8 чемпіонської гонки, подякуємо за це Даяні Ястремській, яка раніше вибила Конту. Нагадаємо, Еліні в Торонто захищати торішній півфінал Монреаля (це один і той же турнір), поки що в імовірність повторення такого результату не дуже віриться.
У третьому колі Світоліна зіграє проти швейцарки Белінди Бенчіч (№12 WTA).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 02 травня 2024, 18:19 1

Іга Свьонтек впевнено переграла Медісон Кіз

Коментарі