Торонто. Ястремська стартувала з впевненої перемоги над Контою

Українська тенісистка у двох сетах обіграла 14-у ракетку світу

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№33 WTA) успішно розпочала виступи на турнірі серії Прем'єр 5 в Торонто.
У матчі першого кола 19-річна українка в двох сетах розібралася з британкою Йоханною Контою (№14 WTA).
Торонто. Перше коло
Даяна Ястремська (Україна) - Йоханна Конта (Великобританія) - 6:3, 6:2
Ястремська непогано провела перший гейм, після чого у неї стався традиційний для старту поєдинку спад. На прийомі всі м'ячі полетіли в аути, на подачі - українка помилялася вже в розіграшах. Але раптово в четвертому геймі ситуація змінилися після того як Даяна почала потрапляти в корт. Її потужна і агресивна гра тримала Конту за задньою лінією, не даючи британці використовувати свої козирі.
Після невдачі на старті у Ястремської добре виходило приймати не найпростішу подачу Конти. У шостому геймі британка навіть взяла челлендж на своїй першій подачі після прийому навиліт від українки. Що цікаво, вона його виграла і важливе очко за рахунку 40:40 Даяні не дісталося.
Але вже у восьмому геймі українка розірвала суперницю на прийомі, Конта не змогла виграти жодного очка. З другого сетбола Ястремська забрала перший сет.
Початок другої партії складався не найкращим чином, Даяна ледве захистила свою подачу, але далі почала нарощувати оберти. Конта не вистояла в п'ятому геймі, після цього у неї вже практично не було шансів за винятком вирішального гейму, де українка не змогла реалізувати перші чотири матчболи.
Відмінна перемога Ястремської над гідною суперницею, яка сьогодні була слабкішою. Відзначимо, що Даяна зробила також і подарунок Еліні Світоліній, позбавивши очок одну з її головних конкуренток в Чемпіонській гонці, за результатами якої найкращі вісім тенісисток зіграють на Підсумковому турнірі в Шеньчжені.
У другому колі Ястремська змагатиметься проти Вікторії Азаренко (№39 WTA) або Каміли Джорджі (№52 WTA).
Відзначимо, що це була четверта перемога в кар'єрі Ястремської над тенісисткою з топ-20 світового рейтингу.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 06:25 1

Терористи з Росії створюють терор, пошкоджуючи спортивну інфраструктуру

Коментарі